Blue ray vs imac 2014

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Blue ray vs imac 2014

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    subside
    Účastník (Participant)

Zdravím vospolok,

keďže som si kúpil nový 21,5 mac, riešim dilemu, ako pozerať blue ray filmy na macu. Najprv som si myslel, že existuje kombo riešenie – t. j. kúpim si externý blue ray prehrávač, ktorý by zároveň obsahoval zároveň aj hdmi out tak, že kedykoľvek prehrávač odpojím od macu a pripojím ho cez hdmi k telke a pozerám ďalej. Zdá sa však, že také riešenie neexistuje kvôli licenciám. Ak sa však mýlim, budem veľmi rád, ak ma oprávíte.

Ďalej som pátral, či existuje možnosť prepojiť klasický blue ray prehrávač s macom cez hdmi. No opäť sa zdá, že nič také neexistuje – podotýkam, že imac ma už thunderbolt, a redukcia hdmi out na thunderbolt sa nevyrába.

Takže jediné riešenie, ktoré mi z toho vyplynulo, je externá blue ray napaľovčka/prehrávačka cez usb a ripovať BR filmy.

Moja otázka znie: pokiaľ chcete pozerať BR filmy na macu, aké riešenie ste zvolili? A pokiaľ ste zvolili externý prehrávač/napaľovačku, tak aký konkrétny model.

Vďaka

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

Apple (a ja tiez) je dlhodobo toho nazoru, ze ist po nejaky strieborny kotucik autom do mesta, pozicat ho, potom ist zase autom do mesta s kotucikom je nezmysel, ked vsetky tie filmy su 1 a 0 prenositelne cez internet.

Tudiz nie som si vedomy toho, zeby vobec existoval nejaky prijatelny sposob, ako sa vobec srat so striebornymi Blu Ray kotucikmi na Macu, ked na trh prisli uz dobrych 5 rokov po funuse. Prezrel uz aj Sony a Blu Ray rozhodne v Playstation 4 nie je primarnym zdrojom hernych titulov.

Odpoved je jasna: kasli na blu ray, pouzivaj niektoru z online sluzieb. Ak to nie si ochotny urobit, ostava ti pouzivat len Blu Ray pripojenu k TV.

jigga1411
    Účastník (Participant)

Blbe je hlavne to ze iMac 21,5 nema vstup pre video. Cize cez nejaky HDMI asi tazko. Treba si kupit klasicku bluray mechaniku-externu ktora pojde cez USB. Jedine tak.

Harris606
    Účastník (Participant)
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

Jigga: pri tych externych mechanikach je na Macu problem s ovladacmi a nie je riadny Blu Ray prehravac.

subside
    Účastník (Participant)

@Jozef: Tých dôvodov je niekoľko. Prvý sa týka porušovania autorských práv. Jasne, že je jednoduchšie si niečo stiahnuť, ako si to kúpiť. No je pár filmov, ktoré mám rád a viem, že ich tvorcovia si zaslúžia svoju odmenu.

Po druhé, ide o bonusové materiály. Ja osobne mám rád bonusy, ktoré sa pridávajú k filmom. Žiaľ, výrobcovia/distribútori neradi dávajú bonusy k DVD verziám filmov. Všetko tlačia do BR.

Po tretie, ak nechem byť pirát a pôjdem cestou streamovania, tak pokiaľ na SVK nebude dostupný Amazon Prime, alebo Apple nezníži ceny filmov, sú BR verzie filmov lacnejšie ako tie, ktorú sú dostupné v iTunes. Napr. BR kolekcia Hobbita extended version ma vyšla na cca 30 eur z amazonu uk a to vrátane všetkých bonusových materiálov. Z iTunes by ma to vyšlo cca 50 eur (3 x 16 eur) a to bez akýchkoľvek bonusov. A navyše US Amazon Vám k fyzickej kópii filmu pridá aj kód na jeho digitálnu verziu, takže nemúsite mať obavy o osud diskov.

Určite je pre mňa pohodlnejšie streamovať ako mať BR disky, ktoré sa kedykoľvek môžu zničiť. No pokiaľ to sa to z ekonomického pohľadu na SVK neoplatí, BR bude mať z pohľadu pridaného obsahu a kvality pre mňa význam.

Má niekto pozitívnu skúsenosť s BR externou mechanikou?

bawy
    Moderátor

subside: díky za ozrejmenie, od vytvorenia témy som točil hlavou PREČO sa sakra vraciať k archaickým technológiam, no aspoň si mi ju zodpovedal :)

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

subside: vcelku chapem Tvoj postoj, ale som toho nazoru, ze ked si autori zasluzia odmenu (nanestastie z produkcie holeho udu je toho velmi malo), idem do kina.

Je smutnym faktom, ze filmove studia na jednu stranu zaluju „piratov“, na stranu druhu silou mocou uzivatelov do piratenia tlacia, pretoze voci streamovacim sluzbam sa stavaju negativne a tlacia svoje debilne archaicke kotuciky, o ktore nikto nema zaujem.

Dajte filmy za prijatelnu cenu (3 eur max, bez obmedzeni), dostupnost celosvetovo (vratane titulkov) okamzite v den premiery/tyzden po a garantujem, ze piratstvo takmer zanikne.

V sucasnej dobe ale slovensky (a dalsi) uzivatelia nemaju na vyber. Bud kradnut, alebo cakat na nekvalitne DVD releasy, ktore uz nie je snad ani kde prehrat. Na HD telke to vyzera na grc, strieborne kotuciky nie je kam vopchat.

No nic, ja bez ich filmov prezijem, oni bez divakov nie :)

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.