Blackberry

Domov Diskusné Fóra Ostatné Blackberry

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #69986
    staiger7
    Účastník (Participant)

    zdravym vsetkych mam iphone 3g a zacal som rozmyslat nad blackberry viete niekto poradit ci je to dobry prechod co sa tyka aplikacii a pod.?

    #216436
    termix
    Účastník (Participant)

    Zalezi co od toho telefonu cakas.

    #216437
    staiger7
    Účastník (Participant)

    mail, internet, atd….

    #216438
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    Blackebby je hlavne business telefon a navyse ak ho chces naozaj vyuzivat naplno tak si potrebujes zaplatit BIS alebo BES – mesacne spoplatnena sluzba u operatora.
    Bez toho ti nepojdu maily a bez tweakovania ani internet. Navyse mnoho aplikacii vyzaduje na beh aktivovane BES/BIS.
    Taktiez GPS navigacne softy (napr. Garmin) nebezia tak ako vsade – za mas mapy na karte ale vsetko stahuje z netu – cize by mohol byt problem v zahranici ak nechces platit velke prachy za datove prenosy.

    Ale inak BB je fakt super manazersky smartphone a ma vymakanu vydrz na baterku. Aplikacii je pomenej ale su pomerne kvalitne.

    #216439
    staiger7
    Účastník (Participant)

    a je to kompatabil s mackom ? lebo mam mac book pro

    #216440
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    Uz nejaky rok to je plne kompatibilne s OS X (zalohy, synchronizacia, instalacia aplikacii.. ).
    http://na.blackberry.com/eng/services/desktop/desktop_mac.jsp

    #216444
    staiger7
    Účastník (Participant)

    co je lepsie zaplatit BES alebo BIS a kolko to stoji v Orange?

    #216446
    w3q
    Účastník (Participant)

    Ak chceš niečo podobné, odporúčam napr. niektorú z Ečkových radov Nokie. Ja osobne mám Nokiu E63 s qwerty klávesnicou, a nemôžem si vynachváliť. Na Symbian je dosť App aj hier, taktiež má svoj vlastný store OviStore čiže to máš všetko na jednom mieste a celkovo je to v pohodke telefón. A nemusíš platiť žiadne BIS ani BES služby.

    #216448
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    BES (blackberry enterprise services) / BIS (blackberry internet services)

    enterprise ma viac funkcii a teda je subjektivne “lepsi” – zalezi na tom co potrebujes.
    O funkciach, vyhodach a cenach sa uz snad dokazes informovat aj sam.. si naklikaj http://www.orange.sk resp. http://www.google.com a postupuj podla zdraveho rozumu

    #216455
    peto23
    Účastník (Participant)

    no ja mam aktualne BB Bold, predtym som mal Nokiu e 71, no neda sa to porovnat, nokia mrzla atd… teraz aj ked si platim BIS v Orange, je to telefon, ktory by som za nic ine nemenil, jedine za vyssiu triedu, alebo na iPhone :)

    #216456
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Osobne som mal cca 3 tyzdne BB Bold a co sa tyka rychlosti tak ano je to pecka. Horsie je to s ovladanim. Na klavesnici som sa ani po 3 tyzdnoch nenaucil pisat chychlo internet som nevedel “ovladnut” a jedine co ho zachranovalo bola bateria. Ale tiez mozno len preto ze som s nim nemal co robit len telefonovat.
    Ak mas teraz iPhone budes vyrazne sklamany ako ti ho opisali a aka je skutocnost.
    PS: prve 3 dni som sa silou mocou snazil na vsetko kliknut na display a stale nereagoval na dotyk :-D

    #216460
    potkan666
    Účastník (Participant)

    myslim si, ze ak nevyuzijes potencil toho telefonu, je uplne zbytocne ho kupovat. Nie su to telefony urcene pre beznych uzivatelov.

    #216472
    macblogger
    Účastník (Participant)

    podla mojho nazoru je najvacsia vyhoda blackberry – BlackBerry Messenger.

    #216475
    w3q
    Účastník (Participant)

    Tak mne moja Nokia nemrzne. Na klávesnicu som si zvykol veľmi rýchlo a aj s diakritikou píšem možno dokonca rýchlejšie ako na normálnej klávesnici. Symbian mi úplne vyhovuje, ale naozaj záleží od toho čo na telefóne potrebuješ. Nokia Email je podľa mňa prehľadný, jednoducho nakonfigurovateľný a určite perfektný, navyše vstavaný. Wifi funguje bezproblémovo, a s aplikáciami som veľmi spokojný. Napr. ja osobne potrebujem SSH klienta a napr. veľmi dobrý Putty je dostupný aj pre Symbian. Batéria je jedinečná. Mal som Sony Ericsson, Siemens, a mnoho dalších telefónov, ale batéria sa ani nepriblížila tej na mojej Nokii. V telefóne mám baterku od výroby, ktorá má skoro takú kapacitu ako moja batéria na NB (okolo 45% z batérie NB, čo je na telefón naozaj dosť). Telefón nabíjam raz za týžden, ak som po večeroch na skype od 20:00 približne do druhej ráno zapnutý skype + Opera cez wifi) tak raz za 3-5 dní. Jediné čo by som zmenil na mojej E63 je že by som chcel asi trošku silnejší reproduktor. Ak idem v autobuse tak toho veľa nepočujem, ale možno že taká E71 to už má lepšie, to neviem.

    Ak nepotrebuješ bussines telefón(BlackBerry), ale zase ani hračku(iPod Touch) tak určite by som šiel do Qwerty Nokie. Symbian je použiteľný aj na prácu aj na zábavu a ja si svoju Nokiu nemôžem vynachváliť.
    A keď si zvyknutý na AppStore tak OviStore ťa ozaj poteší :)

    #216476
    morlor
    Účastník (Participant)

    rozdiely medzi BIS a BES najdes na forach venovanych BB, pre uzivatela jednoznacne BIS (aj ked da sa aj bez BIS ale datovy pausal je nutnost napr. v mojom pripade web n walk bez BIS a vsetko slape), BES skor firemny sektor (polopatisticky :-) )
    BBMessenger som mal moznost skusit a plny suhlas s macbloggerom.

    #216478
    macblogger
    Účastník (Participant)

    w3q: stale je to len obycajna nokia s qwerty, funkciami ako kazda z nekonecnej ponuky nokia telefonov…nic vynimocne, bb dokaze vsetko a mnohe z toho aj lepsie…taktiez su “profesionalne aplikacie” ktore su len na blackberry. ma aj vlastny app store a bateriou su na tom rovnako ako citam rovnako – kedze maju rovnaku kapacitu 1500 mah..

    notebook ti ide na tuzkove baterie ? :D…len zart.

    na messengeri je vyhoda prehladna komunikacia a niekolko nasobne lacnejsia sluzba ako platit smsky – funguje medzi blackberry telefonmi.

    #216481
    peto23
    Účastník (Participant)

    presne je to tak, suhlasim s macbloggerom, preto by som sa uz nikdy nevratil ani k Nokii, Samsungu a ani SE (jedine k iphone ako som pisel predtym, pretoze ten som este nevlastnil), je to hromada rovnakych fonov, clovek sa uz nevyzna, kedy aky model vychadza… ja som so svojim Boldom spokojny, na klavesnicu som si uz zvykol, vydrz je fakt jedno velke plus. Takze ak ti iphone nesplna poziadavky, urcite by som siel do BB

    #216484
    w3q
    Účastník (Participant)

    Macblogger mal som BB pár krát v ruke. Bohužial bez BIS a BES čiže to bol naozaj len telefón ak som nebol pri Wifi. Ale určite nehovorím že to je zlý telefón. Je to najpredávanejší telefón v USA a dúfam že aj ostane. Naozaj nechcem aby hračka od Apple obehla niečo premakané. Nehovorím že iPhone je zlý, ale stále je to len iPod Touch s telefónom. BB je podľa mňa oveľa premakanejší a vidno to na ňom. Taktiež nehovorím že Nokia je telefón ktorý ponúka všetko na svete a nič sa na ňu nechytá. Ale ak potrebujem telefón na prehliadanie internetu, telefonovanie, a jednoduché mailovanie tak si myslím že mi Nokia za 150€ poslúži rovnako ako BB 9700 za 430€. Sú ľudia ktorý to využijú. Ja ako študent naozaj nie, aj keď BBMesenger je určite super vec, kvoli jednej veci si o 300€ drahší telefón nekúpim.

    Mimochodom, snívam o tom, že bude aj u nás natoľko rozšírená 3G sieť, že nebudeme posielať sms, ale radšej si napíšeme email/PM, alebo niejakú správu na IM. To by bolo ozaj pekné, ale bohužiaľ, sme na slovensku a to má za dôsledok: 1. Tak skoro to nebude.
    2. Naši operátory si nechajú za to poriadne platiť.(A aj vďaka tomu platí bod 1.)

    Dodatok :D : Práve som pozeral video z BB 9700 a ta rýchlosť je ozaj dobrá. Moja Nokia ide rýchlo, ale aj tak, to BB si to pečie ako po diaľnici :D

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.