Biblia na Iphone

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 40 )
  • Autor
    Príspevky
  • #62295
    Rass
    Zablokovaný

    Na iPhone mi hrozne chyba slovenska biblia.Na SE e vytvorena slovenska java biblia.
    Bol by problem nieco take spravit a dat to free na stiahnutie… myslim ze to nieje narocna aplikacia: jednotklive knihy kapitoly…verse , nejaky search a bookmarks… Bol by som velmi rad keby tu bol niekto ochotny s tym pomoct.. ci uz mat dev ucet a tym padom ju bude moct zverejnit alebo samotnu vyrobu…diks

    #157017
    Jod
    Účastník (Participant)

    A Biblia neni dostupná ako ebook?
    Stačí si stiahnuť nejaký Ebook, alebo PDF reader a začať čítať.

    #157020
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    ot:rass nemal si záujem o ext. disk? nejak sa neozývaš..

    #157023
    Anonymný
    Neaktívny

    @Jod:
    Tak ale aplikacia je predsa len apliakcia.


    @Rass
    :
    Ak by si niekho takeho nasiel (tusim tu utz niekto aj nieco posielal neviem ci sa mi mari dobre ale nejaka eurokalkulacka a neviem ci to nebol nahodou uzivatel s menom benko), tak by som i chcel nieco ukazat z coho by ste mohli vychadzat (myslim teraz rozlozenie a celkovy system). Aj ked Teba to asi nezaujima, ide o to ze peknejsiu aplikaciu som este nevidel. A to nie preto ze by som bol muslim ale je to fakt. Index, Kapitola, Zalozky, Vyhladavanie. Hore si mozem nastavit cisto original text, alebo si vyberem prekladovy jazyk. Ten sa zobrazi pod kazdym versom originalneho textu. Plus hore si este aj mozem stiahnut do aplikacie recitaciu, ktora sa mi moze prehravat spolu s textom jak budem citat. Je to super naprogramovane, mozes si z toho zobrat inspiraciu ak sa rozhodnete ist do toho. Ak Ta to nebude zaujimat, tak moj prispevok jednducho prehliadni. http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=285944183&mt=8

    P.S: Zabudol, si uviest aku Bibliu chces spravit (Katolicka, Protestantska, Pravoslavna, Jehovisticka…). Ktora je to prave Slovo Bozie, ved nemozu byt vsetky naraz?

    #157051
    Rass
    Zablokovaný

    @jod: presne.. aplikacia je aplikacia


    @Tommy
    : Bol som prec od stvrtku.Ale momentalne tiu mam jedno wdcko mybook a je dost hlucnô a velkô.Asi pojdem po niecom mensiom.I ked to fw ma stve kus..

    @hasan: Preco by som prehliadal? Je to prispevok na mieste.Ja som evanjelik a najradcej mam ten najnovsi preklad(Ako som sa prave chcel pozriet kto ju prekladal tak som zistil ze som ju asi stratil v Ziline dneska.:D.Alebo aj rohacek nie je zly en je trosku tazsi na citanie i ked niekedy ma krajsie slova. Ale v poctate to je jedno.Prosto plna biblia stara aj nova zmluva(66 knih tusim)Cize kaktolicka aebo protestantska.(ine som nemal v ruke cize neviem co tam je)
    Ta aplikacia je fakt velmi pekna.. Nieco podobne teda aspon s casti by bolo super .Este ma napadlo ze funkcia poznamok by bola super :)
    Ok idem pozitovat kde to coto. Cize keby dakto mi chcel pomct napad , realizacia,nazor….smelo piste

    #157074
    RioM
    Účastník (Participant)

    @Rass

    Aplikácia by sa dala urobiť. Sú k dispozícii texty ?

    #157075
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Aplikaciu nie je problem urobit. Problem je s textami .. Nenasiel som ich zatial v dobrom formate, aby sa dali rozdelit podla knih, kapitol, suradnic.

    Rozoberal som tu Java verziu, ale su dost divne ulozene, takze pri parsovani som nevedel zistit, kde sa zacinaju kapitoly :(

    Keby niekto mal XML alebo nieco take to by bolo skvele …

    #157078
    Rass
    Zablokovaný

    @riom a zerox Vdaka ze chcete pomoct. Viem ju zohnat vo formate pdf.
    Mas pravdu ta java nema ani nazvy kapitol ano jednotlivych pribehou…
    Skusim zhnat co najviac formatov

    #157090
    Rass
    Zablokovaný
    #157094
    zero0x
    Účastník (Participant)

    No je to sice html .. Ale dalo by sa to sparsovat .. Aj ked neviem jak vy ale ja by som radsej katolicky ..

    #157095
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Hmm ale teraz som nasiel este lepsi format – http://dokumenty.christ-net.sk/dkc/dkc.php?&in=Gn – tam su znacky .. a v tom je cislo kapitoly aj versa. Vsetky ostatke znacky vymazem iba tie necham a hotovo :D

    #157096
    Rass
    Zablokovaný

    to by slo
    Katolicky evanjelicka… mozu sa spravit aj obe.. prosto ktore sa zozenie a potom sa moze aj dalsie dorobit..

    #157097
    raul
    Moderátor

    Ja by som vedel poskytnut bibliu napr v chm formate. alebo pdb…

    #157106
    macblogger
    Účastník (Participant)

    Evanjelicke Lyceum na vranovskej ,tam som sa toho nacital………

    A som rad ze dnes je dnes:)

    #158532
    win2mac
    Účastník (Participant)

    Ja len dobru radu, aby ste predisli moznym problemom tak len pre info, ze neexistuje volne siritelny slovensky preklad, ci uz protestantsky, alebo katolicky a tyka sa to aj Rohacka. Cize ak to chcete aj distribuovat, tak odporucam kontaktovat prislusnych drzitelov autorskych prav k prekladu.

    Alternativne mozete skusit presvedcit tychto aby pridali SK verziu: http://www.laridian.com/iphone/default.asp

    @Hassan: Biblia ostava bozim slovom v ktoromkolvek preklade. Zvacsa sa jedna len o lingvisticke variacie (formu jazyka), ktore neovplyvnuju predmet viery. Inak by sme sa museli vsetci ucit hebrejsky, aramejsky, starogrecky…. :) Ale uznavam, ze sa najdu aj ucelove preklady, ktore zamerne deformuju obsah.

    #158536
    Anonymný
    Neaktívny

    @win2mac Ja teraz k Tebe pisem a prihovaram sa po slovensky. Teraz si zober ze by niekto tieto moje vety zobral, prelozil do anglictiny a poslal niekde na anglicke forum a pisal by tam toto je slovo Hasanovo. Ja som ale hovoril slovensky, nie anglicky a teda aj jazyk ktorym som to pisal bola slovencina a to je jedine slovo ktorym som hovoril, ziadne ine aj keby to prelozia do kazdeho svetoveho jazyka, ten jazyk a slovo ktorym som ti to pisal ostane len slovencina a ostatne je len preklad, nie aktualne moje slovo. Tak je to aj s Bibliou. Lenze u nej nie su uz k dispozicii povodne texty v ktorych Boh prehovoril k Jeho Poslom a Prorokom, len preklady z prekladov z prekladov a prekladov. Medzitym sa tam nakopili chyby a nepresnosti. Takisto kopec zvitkov je nekompletnych, su v nich diery, chybaju cele casti.. Tak isto je to aj s hebrejskou Torou, tiez nie je kompletna tak ako bola zoslana Mojzisovi (mier s nim), su v nej nepresnosti, niektore casti su sfalsovane farizejmi, niektore casti chybaju apod. Preto cloveku neostava nic ine, len patrat ci Boh vo svojej milosti nezoslal Pismo, ktore sa do dnesnych dni zachovalo v originalnej forme a jazyku, v ktorom prehovoril k jeho Poslovi. Co sa tyka ucenie tych jazykov tak v tom nevidim problem, ak ma clovek motivaciu a hlad naucit sa jazyk a txt v ktorom Boh prehovaral k ludom. ked to dokazu miliardy ludi na svete, nevidim dvovod preco by sa to nemohol naucit ktokolvek..Tot moj skromny nazor a dufam ze ho admini nezmazu, reagujem k teme o Biblii :)

    #158543
    win2mac
    Účastník (Participant)

    @Hasan: rad by som reagoval, ale toto forum nie je na to vhodnou platformou, takze snad inokedy, na inom mieste :) Shalom, Salam, Peace, Mier…

    #158544
    Anonymný
    Neaktívny

    @win2mac V profile mam mail, kedykolvek staci napisat, tam sa miesta najde habadej :-)
    http://forum.www.macblog.sk/discussion/8163/trailer-miracles/#Item_1

    #158686
    pietro
    Účastník (Participant)

    Slovenské preklady biblie pre iPhone, iPad, Mac OS, windows, linux a mobily je na http://www.kristus.sk v menu “Biblia”

    #159541
    mamvtrubke
    Účastník (Participant)

    ja by som chcel preklad profesora rohacka :)
    resp. ten najnovsi ekumenicky preklad ale jeho texty este ani nebudu, je to dost nove…
    ale aspon za toho rohacka budem velmo vdacny :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 40 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.