Bezstratovy konvert avi a pod.

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Bezstratovy konvert avi a pod.

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83629
    Čabinko
    Účastník (Participant)

    Ahoj. Asi som to tu už niekedy písal, ale nedostal som odpoveď. Mám veľa filmov a serialov v slabsej avi kvalite (filmy maju cca 1,5gb) 480p. Chcel by som nejaký program ktorý prekonvertuje tieto filmy do m4p, alebo mp4 a ostanú v rovnakej kvalite. Ak by to šlo ideálne by bolo konvertor ktorý len zmení kontajner a nebude potrebné zdĺhavé konvertovanie. Vie mi niekto pomôcť? Skúšal som už množstvo konvertorov, ale žiadny mi nevyhovoval. Momentálne používam handbrake (ten program potrebujem na pc Win 7). Za každú pomoc, radu vopred ďakujem.

    Čabi

    #299722
    renad
    Účastník (Participant)
    #299723
    Čabinko
    Účastník (Participant)

    tak na tom snad az tak nezalezi, idealny program by bol samozrejme univerzalny aj na mac, ale mojou prioritou je win, pretoze na nom spravujem svoju filmovu a serialovu kartoteku. a dakujem za link, ale AJ neviem az tak dobre, takze som sa prave tomu chcel vyhnut a hlavne som predpokladal ze to uz niekto predomnou riesil a ma nejaky program odskusany, ktory moze odporucit.

    #299733
    yurij
    Účastník (Participant)

    Skus Pazera Free Video to iPod Converter 1.1 – http://www.pazera-software.com/products/video-to-ipod-converter/ , ale ficurky Ti nevysvetlim, musis si to preklikat.

    #299739
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    AVI kontajner byva vacsinou urceny pre DivX a Xvid kodeky (oba su stratove). MP4 resp M4V su urcene pre kodek H264 (tiez stratovy). Neexistuje sposob akym by si zobral video kodovane v DivX a spravil z neho H264 bez konverzie. Pravdepodobne sa bude dat vymenit kontajner tak ze do MOV kontajneru vlozis DivX ale takyto subor ti neprehra iZariadenie (nativne bez pouzitia nejakej apliakcie z appstore), ani iTunes (bez naisntalovaneho kodeku ako napr. Perian).
    Ak chces zachovat kvalitu tak asi bude najlepsie zistit aspon zakladne parametre toho videa (bitrate, rozlisenie) a skusit to nastavit pri konverzii do H264(MP4).

    #299743
    iUser
    Účastník (Participant)
    #299822
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Kontajner prehodit mozes. Ale to uz NEBUDE korektny MP4 subor – ten striktne vyzaduje kodek MP4 alebo H.264 a audio kodek AAC.

    Nie je mozne len prehodit kontajner, AVI subory su vzasade v DivX/Xvid kodeku, ako tu niekto pise. MP4 kontajner s videom v DivX kodeku ti mozno nejaky exoticky (chujovy) nastroj spravi, ale nikde to neprehras. NIKDE. Jedine zas len v tom chujovom nastroji.

    Sorry za expresivny vyraz, ale iny na taketo bazmeky pouzit neviem :)

    #299851
    Čabinko
    Účastník (Participant)

    Aha, takze len vymenou kontajneru to nepojde
    to sleepwalk3e ja viem ze su stratove, ale nemyslel som to v tom zmysle ze by som z nich spravil bezstratovy, ale aby ta kvalita ostala na rovnakej urovni ako v povodnom subore.
    a da sa v handbrake nejak nastavit aby konvertoval hd filmy a kvalitu do ip4, ale filmy avi, divx a pod. ktore su menej kvalitne, kvalitu nechal povodnu, len to prekonvertoval do mp4? chcem sa vyhnut hlavne tomu aby som bol nuteny u kazdeho suboru kontrolovat bitrate, rozlisenie a vsetko. pretoze ak budem chciet prekonvertovat celu seriu co ma napr. 20 casti, tak ako to budem musiet vsade rucne nastavovat, tak ma porazi. snad ma chapete.

    #299888
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Johny – kvalitu nemoze nechat povodnu, pretoze to bude ZNOVA komprimovat. Pochop to uz. Skratka ako keby si robil kopiu kopie na kopirke.

    NIKDY nebudes mat povodnu kvalitu. Vzdy tam nejaka strata bude. Pri vyssom bitrate mozno nebude badatelna, budes mat ale velke subory. Vacsie subory ako z kvalitneho zdroja budes mat tak ako tak, pretoze povodna, neraz zla komprimacia v DivX (kocky) neumozni kompresnym algoritmom napr. H.264 pracovat efektivne (napr. ucinne skomprimovanie ploch s podobnou farbou, viac b framov, ucinne rozlozenie do matice).

    Co sa tyka nastaveni, v Handbrake si mozes ulozit jedno nastavenie a to pouzivat (nejake pripravene su).
    Mozes skusit plateny iFFMpeg, ktory ma viac moznosti.

    HD filmy su vzasade v MKV kontajneri, ktory zase vzasade obsahuje video UZ ULOZENE v kodeku H.264 baseline profile, ktory iPad/iPhone bezproblemov prehra (ak neboli pouzite exotickejsie nastavenia). Zvuk byva zvacsa v AC3 kodeku, staci prekomprimovat ten do AAC a zmenit kontajner na MP4. Na toto su skvele MKVTools, prevod tymto sposobom je VELMI rychly, nie viac ako 5-10 minut – nemusi sa komprimovat video.

    Neda mi ale neopytat sa – preco nevyhnutne potrebujes MP4? pre lepsi pocit? Alebo pre iOS zariadenie? Akpre lepsi pocit, tak sa na to vykasli. Alebo postupne vsetko co mas stahuj nanovo v MP4 a v HD, H.264 kodeku (znacenom ako x264 na torrentoch). Bude to rychlejsie, ako konverzia. Tym poriesis aj iOS zariadenia.

    Aksi chces video prehravat len doma na nejakom iPade, nemusis konvertovat. Pouzi Airvideo na streaming do iPadu.

    #300001
    Čabinko
    Účastník (Participant)

    Dakujem za rady.
    Chcem to koli ip4 a obcasnemu pozeraniu, ale tak ci tak mam v plane kupit appletv, takze uvazujem o presunuti knihovny do itunes. takze ano koli ios zariadeniam, mam buzz player aj air video, ale air video mi cez net nejde velmi dobre a nie stale mam k dispozicii internet (hlavne ked ho nemam tak chcem pozerat nejaky film, serial) a buzzplayer je fajn, ale predsa len to nieje uplne ono.

    #300036
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    V takom pripade pre iPhone 4 je rozumenejsie videa tahat rovno prekodovane do H.264 a daneho rozlisenia – zvacsa na torrentoch znacene ako iPod verzia. Taketo videa nie su velke subory, budes to mat stiahnute raz dva nez nieco rekodovat a v lepsej kvalite. Teda predpokladam, ze mas linku aspon 3-5 Mbit/s, co je dnes snad uz standard (v pripade 3 Mbit skor podstandard). Takze sosnut predtym nez niekam ides.

    Ak AppleTV, tak sa urcite oplati pockat na vyssiu verziu s A5 procakom (neviem, je uz von?!) a jailbreaknut. Ako som uz odporcom JB na iPhone/iPad, na AppleTV to rozhodne ma zmysel. S JB je z toho velmi dobre multimedialne centrum s malickymi rozmermi a este mensou spotrebou.

    #300037
    Čabinko
    Účastník (Participant)

    nie este nevysla, ale samozrejme pockam na novu verziu, ale jb nemam v plane. a z torentov netaham, ale z warezov. torenty mi nejako blbnu a na warezoch je vsetko v avi, alebo mkv.

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.