Baterka na novom 17″ MBP nevydrží koľko má…

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Baterka na novom 17″ MBP nevydrží koľko má…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
    igor
    Účastník (Participant)

uz 3dni mam 17tku, o ktrej bolo tak ospevovane ze baterka vydrzi od 7 do 8hodin…. bolo mi jasne ze je to reklamny tah.. ale nemyslel som ze az tak nafuknuty..
    este vobec som nezatazil komp… len klasicka praca… iTunes Safari.. a instalacia grafickych programov…
    no moja baterka nevydrzala dlhsie ako 3 az 4hodiny…. zeby zasa nejaky vadny hardware od spolocnosti apple? baterka? alebo len nafuknuty reklamny tah..
    uvidim este zopar dni.. ze ako sa vyvinie nova baterka.. ale presla formatovanim… takze som naozaj zvedavy… lebo najpr clovek caka vyse 3mesiacov na svoj vysneny kus… a potom hop… baterka aka si ina…. sak tolko mi prblizne vydrzala na mojom rok a pol starom MBP17 a este ani raz som nevidel cas 7hod alebo nebodaj viac na ikonke na liste pri baterke… ked som ho odpojil od adapteru a status ukazal 99% cas bol 4:07… komicke.. :D

mike
    Účastník (Participant)

no moze to byt preto, lebo bateria nebola doplna nabita… vacsinou ked mas 99% tak tym ti ju doplna nabije na 100% tak to trva aj 15-30 minut… a na druhej strane je to myslene pri beznej praci – ako safari a tak, ale NIE praca s diskom. ten ked sa toci, tak ma vysoku spotrebu na bateriu.. takze ho skus nabit uplne doplna az kym ti nenapise charged alebo not charging a potom to vyskusaj stopnut… urcite to bude viac.. no az 8 hodin necakaj… :P

durotrulo
    Účastník (Participant)

no ja by som uz tiez konecne chcel moj kus, hadam buduci tyzden dorazi. Som zvedavy ako to bude vyzerat s tou mojou. Btw ziadne problemy s grafikou (tou silnejsou)? Vraj sa na displaji ukazovali cierne horizonatalne pasy….

mrzo
    Účastník (Participant)

No neviem Apple vzdy uvadzal viac menej realne vydrze na bateria aspon z mojej skusenosti, ci uz pri iPode alebo MacBookoch. Osobne som tomu udaju 8 hodin veril. Tak ked tak informuj v com je problem ked sa dozvies.

igor
    Účastník (Participant)

no ja som ju raz formatoval a potom uz len dovtedy kym nenapisalo charged…
    teraz pri poslednom raze ked som to tak sprvil napisal ze 100% baterry co som sa potesil a health 99% takze ako keby sa este len ustalovala.. ale aj tak cas max do 5hodin… a ta uz len tak mam spusteny komp a ziadna aktivita okrem pisania do tohto fora.. ;)

co sa tyka grafiky tak uplna pohoda a super… ja som hned dal nastavenie v preferences Higher performance.. spustil som Need For Speed Pro Street a dal som vsetky detajly na plne gule.. frcalo to uzasne.. jedine trochu ventilatory som prvy krat pocul na tomto stroji.. :) ale ani neseklo a ziadne polygony nevynechavalo co pri tom istom nastaveni uz grafika na predchadzajucom modely nestihala…. hral som vyse hodiny takze grafika sa urcite zapotila.. a nic vsetko pekne ako ma byt.. :) takze davam 100bodov.. :)

od zajtra uz nabieham na pracu s 3d programami a tak takze otestujem aj tuto stranku napisem popripade ze co a ako…

Anonymný
    Neaktívny

@igor:
    a nemal to Apple ako reklamny tah ze 8 hodin pri tej slabsej grafike? skus pozret tie specifikacie na apple.com a poriadne to pozret tm by mali mat napisane ako to testovali, osobne si myslim aby to pekne vypadalo 8 hodin tak to plati na tu slabu agrafiku, aj ked stopro ani s nou nedosiahnes 8 hodin v ziadnom pripade..

tomasno1
    Účastník (Participant)

@ Hasan: mas pravdu – http://www.apple.com/macbookpro/features-17inch.html 9400M up to 8 hours; 9600M GT up to 7 hours

„Testing conducted by Apple in December 2008 using preproduction 2.66GHz Intel Core 2 Duo–based MacBook Pro (17-inch) units with a Better Battery Life setting. Battery life depends on configuration and use. See http://www.apple.com/batteries for more information. The wireless productivity test measures battery life by wirelessly browsing various websites and editing text in a word processing document with display brightness set to 50%.“

skus este nastavit Better Battery Life setting.

mike
    Účastník (Participant)

no a je to jasne… :D

tu su super clanky, treba si to precitat, vrelo odporucam:
    http://www.apple.com/batteries/

durotrulo
    Účastník (Participant)

he no ale tipujem ze 2.93 s 9600M bude tak na urovni 15″ modelov, ako pise igor 3 – 4 hodky ….

igor
    Účastník (Participant)

@ durotrulo
    presne bude to tak… 17″ 2,93GHz 9600…. 3 az 4hodiny….
    tak a problem vyrieseny.. :)

tych 8hodin… bude max aj to len mozno na type 2,66 a slabsia grafika…
    lebo ja ked som dal tu slabsiu graficku verziu… tak viac ako 5:30 mi to nenapisalo….

len raz sa stal zazrak.. :D a to ked som dal log off a prihlasil som sa tak prvych asi 5s bolo napisane pokial som nepohol myskou 8:20 dokonca… :) :D

durotrulo
    Účastník (Participant)

mozno to chce len novy firmware :))

durotrulo
    Účastník (Participant)

no co igor, ako to vyzera? ja som totiz nedostal ani 5 hodin na slabsej grafike… mam 2.93 model, 7200 ot. Este chcem povypinat airport a bluetooth a vyskusat tak. ale moc sa mi to nezda.

bawy
    Moderátor

Tak toto je v skutku smutné, mal som doma pár dní MBP unibody 15″ a pri plnom jase, zapnutych zvukoch(nie hudba), slabej grafike, zapnutej wifi a BT som mal bežne 6 hodín výdrž :/

durotrulo
    Účastník (Participant)

hm to je cudne, budem musiet este trosku potestovat. Tiez to asi zavisi od okolitej teploty – teda otacok vetrakov (ked robim v Illustratore tak mavam minimalne 3000rpm) a tiez predpokladam ze 7200 ot. disk berie viac stavy. Ale zato baterka ma slusnych 12753 mAh.

Anonymný
    Neaktívny

No netreba si robit nadeje, ja som bol z baterky 15 uni MBP taktiez sklamany, pri slabsej grafike to davalo cca 3 hodiny co ked som si porovnal ze ked som mal predtym biely macbook ktory mi dal aj 4.5-5 hodin tak to je o inom. Skratka nove unibody MBP (neviem ako su natom MB) su na tom s baterkami uboho oproti predchadztajucim modelom. Ale mne to zas nevadilo, len som to odkusal na skusku lebo som ho mal stale len na stole a neprenasal som ho ale tak bol som zvedavy. Nic moc. A to som nic nerobil len kancelarska robota, ziadna grafika a dakt max. 3 hodiny.

Edit: Ale zas moze to byt tym ze ja som ho vobec nenabijal ani nekalibroval ani nic stale bol len na stole, moze to byt aj tym ze prsote baterka nemala sancu sa zabehnut..

durotrulo
    Účastník (Participant)

inac celkom dolezite:

From the Apple page on notebook batteries: „For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Apple does not recommend leaving your portable plugged in all the time.“

I recommend that users put 1-2 charge cycles per week on an MBP.

Anonymný
    Neaktívny

No a sme doma. Ak to je zarucena informacia tak uz viem kde bol u mna zadrhel.

stranger
    Účastník (Participant)

To je blbost jak rampa. Ako s tym, ze odporucaju baterku kalibrovat kazdy mesiac. Co su baterky vyrabane pre Apple ine ako ostatne lithiove baterie?

xRiCky
    Účastník (Participant)

@stranger: Neodporucaju nechavat macbook stale pripojeny v el. sieti ale naopak odporucaju nechat nabit macbook 1 az 2 krat nabit za tyzden aby sa uchovala jej kapacita. A pokial viem tak to plati da sa povedat pre vsetko co funguje na bateriu.

stranger
    Účastník (Participant)

Ja odporucam kazdemu, kto ma macbook hlavne na stole, vziat si ho so sebou minimalna dva krat do tyzdna na WC… Staci domace, ale kludne mozete pouzit aj verejne. Tej baterke to bude isto fuk……

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.