Automatické pripojenie k sieti cez WIFI

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Automatické pripojenie k sieti cez WIFI

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83376
    Mito
    Účastník (Participant)

    Zdravím,
    mal som problém ako niektorí s WIFI na OSX Lion-e ,podarilo sa mi to vyriešiť s SL driverom na WIFI len mám jeden problém,vždy keď zaklapnem/vypnem Macbook a potom ho otovorim musím sa manuálne pripojiť na sieť,nedá sa to tak spraviť aby som tam už bol automaticky pripojený? Na internete som skúšal zopár vecí ako vymazať povodnú sieť a znovu ju nahodiť no nepomohlo. Ďakujem

    #298319
    Anonymný
    Neaktívny

    nato si zvykni. mac mal s wifi vzdy problemy a v apple su evidentne dost neschopny aby to za niekolko rokov opravili.
    este budes mat aj dalsie zaujimavosti. toto sa mozno casom same opravi ale vyskytne sa nieco nove. mne napriklad posledne 2-3 dni ked otvorim mb tak sa na siet sice pripoji ale len na cca 3sekundy a potom to padne. pomoze tiez len manualne pripojenie. dakedy som maval este aj problem, ze sa nepripojil vobec a pomohlo az niekolko nasobne zapnutie a vypnutie airportu v mb

    #298321
    Mito
    Účastník (Participant)

    No mne na Snow Leoparde išlo všetko ako hodinky,aj tu na Lione až na to WIFI,najprv keď som sa pohol z miesta tak mi WIFI vypadla,potom som musel vypnúť zapnúť, dakedy mi stránka len v polovici ostala a potom som musel reštartnúť znovu WIFI a také veci,ten driver to vyriešil až na to automatické pripájanie,vlastne neautomatické…

    #298322
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    nuda: nekecaj

    #298327
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Mito, nudu7 nepočuvaj :D:D
    A ty nuda, sa nauč už konečne že “neschopní” sa píše s mäkkým i. :)

    k téme : je to divné, malo by to ísť, tiež mám SL driver na Lione a pripája mi to fakt že bez-problémov! :)
    Nemáš tam náhodou len nejakú bazálnu chybu? Ask to join networks alebo configure automatically a všetky tie veci, nemáš to náhodou zle zaškrtnuté v Network Settings?

    #298335
    Mito
    Účastník (Participant)

    Skontroľoval som to a vyzerá to byť,že všetko je dobre nastavené. Skúsil som teraz svoju sieť dať ako prvú v “prefereded networks” uvidím čo to spraví.

    #298336
    JFK.
    Účastník (Participant)

    a tak isto Set Service Order, nech je WiFi prvé a Bluetooth PAN úplne vymaž, ak to tam máš.

    #298337
    Mito
    Účastník (Participant)

    To mám nastavené

    #298351
    Anonymný
    Neaktívny

    ze nekecaj?
    mam SL, ale to vazne aby na lione isla wifi sa musi instalovat driver zo SL?

    radsej prestante donekonecna zaslepene obhajovat apple a skuste uznat ze aj oni mozu mat v softwari chybu. (a ze ju tam aj maju a nie jednu)

    a co su toto za kecy? musi vymazat bluetooth pan aby mu islo wifi? inak nepojde? to je dalsia feature macu? alebo ako to obhajis?

    #298361
    mrzo
    Účastník (Participant)

    NIKDY som nemal problem s wifi, ktory by bol sposobeny systemom Mac OS alebo hardverom. NIKDY som nemal problem ani Lione ani na dvoch verziach pred nim. Pripajal som sa na desiatky roznych sieti, cez 802.1x, cez WEP, WPA, cez 2,4 aj 5GHz, na zariadenia roznych vyrobcov (Mikrotik, Asus, HP, Linksys, Apple, Dlink – s tym jedinym mam velmi zle skusenosti…) Niekolko rokov som posobil ako spravca siete na vysokoskolskych internatoch a viem ake problemy mal napriklad Widnows Vista (niekedy – zo zaciatku – aj Windows 7 ale vyrazne menej) a kedze sme to podrobne debugovali, viem ake prasaciny robil Windows pri pripajani sa na wifi. Takze nuda – TY nekecaj, ze Mac “mal s wifi vzdy problemy” – NEMAL.

    Generalizujes, zavadzas, alebo umyselne klames.

    MacBook s Mac OS X je totiz z mojich osobnych skusenosti jeden z najspolahlivejsich notebookov co sa sietovych zalezitosti tyka, vcetne wifi. Ale ani to bohuzial niekedy nestaci, ak ste v oblasti kde svieti vo vasom okoli 40 wifi sieti, pripajate sa na prasacke routre, ktore dostanete od internetoveho providera, alebo kupite nejaky lacny shit a dufate v zazrak a ku vsetkemu si ich neviete ani poriadne nastavit.

    Ano, Mac OS X nie je dokonaly system, MacBook nie je dokonaly hardver, ale co z nich robis ty nuda, sa ani zdaleka neblizi ku skutocnosti.

    Nie raz si tu bol uz zabanovany, lebo tu vyvolavas len hadky svojimi kecami a nemyslim si, ze tvoj novy nick tu vydrzi dlho…

    Dovolim si dat ti radu – predaj vsetko od Apple, kup si akykolvek iny notebook, daj si nan aky chces vysnivany operacny system a chod zasierat ich fora a toto nechaj uz preboha na pokoji.

    #298366
    pablos
    Účastník (Participant)

    Mal som podobny problem s pripajanim sa k Wi-Fi asi tri roky. Pouzival som router Airlive a ako tu pise Nuda, tak aj ja som si precital, ze Apple je neschopny urobit poriadne wi-fi a tak som problemy s prihlasovanim sa do siete, padanie po 3 sekundach a neustale restartovanie routra bral ako nutne zlo.

    Po troch rokoch som kupil router Cisco Linksys E1200 a vsetky problemy skoncili. Otvorim MacBook a hned je pripojeny k sieti, vkrocim s iPodom do bytu a uz je pripojeny na sieti, spustim Nintendo a uz je online. Takze nakoniec problem nebol Apple a jeho neschopnost ale router. Nemam nainstalovany ziadny SL driver ani nic, vsetko to funguje bez problemov samo.

    #298370
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    S tym Airlive suhlasim, ja som mal tiez dlho tazke chvile s routrom od tejto firmy a odkedy som kupil od Belkinu, ani neviem ze nejaky router existuje:-).
    Takze vseobecne router od Airlive k Macu – eeeee!

    #298388
    Mito
    Účastník (Participant)

    No nepomohlo mi to,vyzerá to tak,že si budem musieť kúpiť nejaký nový router. Máte niekto nejaké obľúbené SPOĽAHLIVÉ! a funkčné routre za dobrú cenu? Prosím nejaký link (pozeral som aj vo fóre ale tam sa nič dlhšie nerozoberaro)

    #298396
    Mito
    Účastník (Participant)

    http://www.alza.sk/netgear-xet1001-2ks-d232206.htm a čo ak by som to spravil tak,že tieto dva by som rozhodil po dome a na tie by som sa napájal?

    #298397
    majdy
    Účastník (Participant)

    ..tak tak, už dávno som ti písal, že chyba je v routri, konečne robíš poriadnú vec a zbavíš sa nadobro problému…

    #298398
    Mito
    Účastník (Participant)

    Inak,keď zmením router bude mi ešte tréba ten driver zo SL?

    #298400
    majdy
    Účastník (Participant)

    Podľa mňa nie, ja mám Belkin a nikdy som žiaden driver nepotreboval na Lione, ja som mal problém skôr na SL, ale to len zlým nastavením routru, stačilo po googlení sa na minútku pohrabať v nastaveniach a všetko šlo.

    #298402
    Anonymný
    Neaktívny

    takze to, ze mac funguje len s niektorymi znackami routrov(windows so vsetkymi) je problem routrov a nie macu. logicke…

    #298406
    majdy
    Účastník (Participant)

    nuda: prečo sa na to nepozrieš aj z druhej strany?
    Prečo všetci výrobcovia routrov nedokážu vytvoriť router, ktorý by fungoval bez problémov aj s OS X? Prečo by mal byť problém len v Apple? Myslím, že najviac tak je potom chyba niekde medzi.

    Zrejme sú tie problémy s wifi na Lione spôsobené, aj kvôli zastaralým “technológiám” z ktorých mnoho apple v Lione vypustil.

    #298408
    suley
    Účastník (Participant)

    predtym ako som vyriesil vsetky problemy s pripojenim kupou ABSE som mal D-Link router a to bola jedna katastrofa, a co som bol prekvapeny tak najvacsi problem mal firemny notas s win xp. ten sa nedokazal pripojit ani na niekolko pokusov, restartov a podobne.
    takze nuda nevidel by som to tak cierno-bielo ako to opisujes ty, ale ved zas ty si znamy rypalek ;)


    @mito
    to co si pastol alza link je co presne? byt tebou tak moc neexperimentujem a kupim nieco zarucene funkcne.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.