apple Premium Reseller vs.bezny obchod

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X apple Premium Reseller vs.bezny obchod

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    slowakja
    Účastník (Participant)

Zdravim,

Vie mi niekto poradit aky je rozdiel medzi premium resellermi predavajucimi vyrobky apple vs.beznym obchod predavajucim apple vyrobky?
    To znamena, ak si zakupim tovar u PR a ak u bezneho predajcu/nie PR

V com su hlavne rozdieli, vyhodi nevyhodi apod.?

Dakuejm

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

PR ma hlavne skolenych a apple certifikovanych zamestnancov (nemusia byt vsetci ale urcite percento), musi mat showroom a musi splnat nejake diajnove standardy – cize PR bude mat vzdy „peknu apple style“ predajnu.
    Taktiez PR musi organizovat rozne skolenia.
    Je tam toho este ovela viac ale z pohladu kupujuceho asi tak vsetko..

poper
    Účastník (Participant)

A ešte ceny. Ja som bol v nay a tam mali najnovší macbook white až za 1200€
    pričom u PR kupis za 1000€. Apple si určuje predajne ceny.

slowakja
    Účastník (Participant)

ja som si zas vsimol, ze ceny u PR su vyssie ako vo vacsine e-shopoch, v niektorych e-shopoch maju iba 1 rocnu zaruku.
    Vyplati sa kupit vyrobok v ktory je za lepsiu cenu v e-shope, alebo drahsi u PR apple?

dom
    Účastník (Participant)

Pokial to kupujes ako koncovy zakaznik tak sa nemusis obavat – zaruku mas dvojrocnu.
    Pokial teda nechces ziadne „specialne“ sluzby a ide ti cisto o cenu, tak sa mozno viac oplati brat to z klasickeho e-shopu (predsa len, PR nema *kvalitnejsie* kusy ani nic takeho)
    Za predpokladu, ze mas e-shop s ktorym si spokojny a vies, ze poskytuje sluzby na urovni, tak nemas dovod to brat od PR. Pokial ale chces porovnavat „no name“ e-shop s PR ktory ma za sebou poriadne zazemie a vies ze si niecim meno vybudoval (narozdiel od e-shopu ktory si dnes zalozi kazdy) tak rozhodne vyjde lepsie PR.

ozaj
    Ceny… V e-shopoch su logicky nizsie, lebo e-shopy casto nemaju sklady. V preklade to znamena, ze vsetko objednavaju presne pre zakaznika od dodavatela co im setri naklady. PR potrebuje mat velku vystavnu miestnost, ludi ktori budu pracovat s potencialnymi zakaznikmi a vsetko im vysvetlovat a kopu dalsich nakladov, ktore sa premietnu do ceny.
    Cenami teda nemozes porovnavat e-shopy a bezne kamenne obchody. Skor porovnavaj nezavisle ceny v e-shopoch a nezavisle ceny v kamennych predajniach.

Jalko
    Účastník (Participant)

Pri no-name podomovom e-shope je realnejsi aj problem so zarukou. Beznu zarucnu opravu si moze clovek uplatnit aj v autorizovanom servise, ale ak vznikne nahodou narok na vratenie tovaru, to uz treba riesit s kupujucim. Ten uz pocas 2 rokov kludne nemusi existovat, pripadne tym nemusi byt nadseny pri jeho „low-cost“ podnikatelskom plane garazovej firmy:)

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.