Domov › Diskusné Fóra › Tipy, triky, modding v Mac OS X › apple Premium Reseller vs.bezny obchod
- Toto téma obsahuje 5 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 years, 4 months od
Jalko.
-
AutorPríspevky
-
15. júna 2010 o 0:34 #69720
slowakjaÚčastník (Participant)Zdravim,
Vie mi niekto poradit aky je rozdiel medzi premium resellermi predavajucimi vyrobky apple vs.beznym obchod predavajucim apple vyrobky?
To znamena, ak si zakupim tovar u PR a ak u bezneho predajcu/nie PRV com su hlavne rozdieli, vyhodi nevyhodi apod.?
Dakuejm
15. júna 2010 o 8:52 #214037sleepwalk3r
Účastník (Participant)PR ma hlavne skolenych a apple certifikovanych zamestnancov (nemusia byt vsetci ale urcite percento), musi mat showroom a musi splnat nejake diajnove standardy – cize PR bude mat vzdy „peknu apple style“ predajnu.
Taktiez PR musi organizovat rozne skolenia.
Je tam toho este ovela viac ale z pohladu kupujuceho asi tak vsetko..15. júna 2010 o 9:38 #214041poper
Účastník (Participant)A ešte ceny. Ja som bol v nay a tam mali najnovší macbook white až za 1200€
pričom u PR kupis za 1000€. Apple si určuje predajne ceny.15. júna 2010 o 16:45 #214112
slowakjaÚčastník (Participant)ja som si zas vsimol, ze ceny u PR su vyssie ako vo vacsine e-shopoch, v niektorych e-shopoch maju iba 1 rocnu zaruku.
Vyplati sa kupit vyrobok v ktory je za lepsiu cenu v e-shope, alebo drahsi u PR apple?15. júna 2010 o 16:57 #214116
domÚčastník (Participant)Pokial to kupujes ako koncovy zakaznik tak sa nemusis obavat – zaruku mas dvojrocnu.
Pokial teda nechces ziadne „specialne“ sluzby a ide ti cisto o cenu, tak sa mozno viac oplati brat to z klasickeho e-shopu (predsa len, PR nema *kvalitnejsie* kusy ani nic takeho)
Za predpokladu, ze mas e-shop s ktorym si spokojny a vies, ze poskytuje sluzby na urovni, tak nemas dovod to brat od PR. Pokial ale chces porovnavat „no name“ e-shop s PR ktory ma za sebou poriadne zazemie a vies ze si niecim meno vybudoval (narozdiel od e-shopu ktory si dnes zalozi kazdy) tak rozhodne vyjde lepsie PR.ozaj
Ceny… V e-shopoch su logicky nizsie, lebo e-shopy casto nemaju sklady. V preklade to znamena, ze vsetko objednavaju presne pre zakaznika od dodavatela co im setri naklady. PR potrebuje mat velku vystavnu miestnost, ludi ktori budu pracovat s potencialnymi zakaznikmi a vsetko im vysvetlovat a kopu dalsich nakladov, ktore sa premietnu do ceny.
Cenami teda nemozes porovnavat e-shopy a bezne kamenne obchody. Skor porovnavaj nezavisle ceny v e-shopoch a nezavisle ceny v kamennych predajniach.15. júna 2010 o 21:10 #214158
JalkoÚčastník (Participant)Pri no-name podomovom e-shope je realnejsi aj problem so zarukou. Beznu zarucnu opravu si moze clovek uplatnit aj v autorizovanom servise, ale ak vznikne nahodou narok na vratenie tovaru, to uz treba riesit s kupujucim. Ten uz pocas 2 rokov kludne nemusi existovat, pripadne tym nemusi byt nadseny pri jeho „low-cost“ podnikatelskom plane garazovej firmy:)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.