Apple Care

Domov Diskusné Fóra Ostatné Apple Care

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54779
    vietor
    Účastník (Participant)

    caute,
    priatelka si kupila macbook pro v usa a chcela by si teraz dokupit Apple care. Neviete mi poradit kde by to vyslo najlacnejsie a ake mate skusenosti. No a este co mi k tomu treba [nejaky doklad o kupe, zarucny alebo nieco podobne?]
    dik

    vietor

    #108610
    benko
    Účastník (Participant)

    kde chce pouzivat macbook ? v usa, alebo na sk ?

    ak v usa (alebo iny stat s apple online store), tak najjednoduchsie ho kupi online na apple.com, alebo v apple store, ak ma nejaky v blizkosti. ak chce usetrit, moze ho kupit asi aj na eBay kde su casto ponuky od ludi co kupili ale nepotrebuju. apple care je sice predavany v skatuly, ale je to vlastne len kod, ktory sa moze aktivovat so seriovym cislom konkretneho produktu. cize na kupu apple care je potrebne len vediet pre aky druh produktu to chce (macbook), a ked ho aktivuje, tak zada seriove cislo jej macbooku.

    o platnosti apple care na slovensku neviem, ale pochybujem ze to plati, pretoze apple ti napr. v pripade incidentu posle skatulu do ktorej macbook zabalis, a poslem ho spat -vsetko zadara. pochybujem ze to plati aj na slovensku – treba sa informovat.

    v nemecku sa daju kupit podobne sluzby od inych predajcov apple, napr. znama je firma gravis. ide skor o predlzenu zaruku, a na taky luxus ako poslatie skatule mozme zabudnut, ale rozsah oprav je rovnaky ako u apple care. kazdopadne sa tak da usetrit vela penazi, napr. pre powerbook to stalo asi 99 euro, pricom apple care stoji/stal par stovak (tusim 300-400 euro).

    apple care sa da dokupit extra, ale da sa aktivovat len s pocitacom ktory je este v zaruke, cize len v priebehu prveho roku. ziadne kontroly v obchode alebo nieco podobne nie su nutne.

    rozsirena garancia u firmy Gravis v nemecku sa da tiez aktivovat s pocitacom pocas prveho roka od jeho kupy, ale Gravis vyzaduje prehliadku stavu pocitaca.

    #108612
    vietor
    Účastník (Participant)

    cau,
    pouzivat ho bude v europe/spanielsko, UK, SR/. Ona ho ma uz skoro rok /kupeny september 06/. NO a nevies nahodou ako vedia v apply ci je komp este v tej rocnej zaruke? Pretoze mame mensi problem z najdenim nejakeho blocku od jablka, pretoze to islo cez dvoch ludi.

    #108613
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    podla serial number

    #108616
    benko
    Účastník (Participant)

    seriove cislo obsahuje datum kedy bol pocitac vyrobeny, ale nie kupeny. bez bloku, zarucnych papierov, a bez registracie pocitaca pri jeho instalacii (cez internet) nemas narok na zaruku – bezne pri vsetkych produktoch, nie?

    #108618
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    podla serioveho cisla sa da zistit, ci dany book nie je kradnuty a zaroven, vsetky jeho informacie, kedy a kde bol kupeny, co je to za konfiguraciu atd.

    #108619
    benko
    Účastník (Participant)

    donald: to kedy a kde bol kupeny sa podla serioveho cisla neda zistit.

    #108624
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    benko: pardon, mas pravdu, iba kedy bol expedovany a k akemu predajcovi

    #108626
    benko
    Účastník (Participant)

    donald: seriove cislo obsahuje: model, zavod kde bol vyrobeny, rok a tyzden v ktorom bol vyrobeny, a poradove cislo v danom tyzdni. predajca tam urcite nie je.

    #108627
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    benko: otazka bola “NO a nevies nahodou ako vedia v apply ci je komp este v tej rocnej zaruke?” .. znamena, prides do Apple, nadiktujes Seriove Cislo a zistia si o tom, kedy to bolo expedovane predajcovi a predajca ma povinnost to do 3 mesiacov predat .. samozrejme, aby bolo presne dany datum, kedy si to kupil ty, ako zakaznik, potrebujes mat na to doklad o kupe a zarucny list s potvrdenym datum nakupu.

    #108628
    benko
    Účastník (Participant)

    donald: apple neuklada predajcom podmienku predat produkty do 3 mesiacov

    #108632
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    nie neuklada ale ze vraj predajca tak o nejaky vyhodny index ci ako sa to vola .. ked ma lezaky na sklade

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.