Aký je vhodný formát pre nový SSD s bootcampom

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Aký je vhodný formát pre nový SSD s bootcampom

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #102277
    Scorpi
    Účastník (Participant)

    Chcel by som sa poradiť chcem si kúpiť SSD do macku a chcem tam mať aj OS X aj Win na aký formát mám naformátovať SSD aby som mohol kopírovať súbory z Win na OS X a naopak ? Za odpovede vopred ďakujem :)

    #393698
    driver123
    Účastník (Participant)

    Ja som to pri upgrade na SSD spravil tak, že som zapojil disk, spustil som inštaláciu Mac OS z USB disku. S formátom súborov netreba nič riešiť. Po nainštalovaní Mac OS stačí už len cez Bootcamp nainštalovať Windows. Po spustení inštalácie Windowsu ti dá na výber možnosť, koľko priestoru z disku chceš používať pre Windows. On si sám tento priestor sformátuje (predpokladám na NTFS). Celý proces je veľmi intuitívny a jednoduchý, ak máš správne pripravenú inštalačku Mac OS (buď na USB disku alebo DVD, ak máš mechaniku) a tiež inštalačný súbor na Windows.
    Čo sa týka kopírovania súborov navzájom, Windows myslím nebude vidieť na disk, kde je Mac OS (možno to rieši nejaká externá apka, s tým nemám skúsenosti). Z Macu na Windowsový disk je myslím vidieť hneď bez potreby inštalácie ďalších aplikácií.

    #393726
    Scorpi
    Účastník (Participant)

    no takto ako vravíš to mám teraz len som chcel vedieť či keď naformátujem napr na nejaký iný formát pôjde mi kopírovať s OS X a WIN súbory a naopak

    #393730
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Mac OS X bude mať na particií formát HFS+ a Windows zas NTFS. Inak to nejde.

    K tomu kopírovaniu: keď budeš na OSX, partíciu s Windowsom môžeš prezerať a kopírovať z nej, ale nie zapisovať. Bude treba utilitku, volá sa myslím Paragon NTFS alebo tak nejak.

    Ak máš aj externý disk, kde chceš pracovať s Widlami aj OS X, najlepšie bude si zvoliť exFAT.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.