aký ipod?

Domov Diskusné Fóra Ostatné aký ipod?

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #97098
    mrpepper
    Účastník (Participant)

    čauko, chcel by som si kupiť ipod ale neviem aky…. touch a shuffle nie ale zostava ešte nano a classic

    čo myslíte čo by sa dnes viac oplatilo kupiť? na cene nezáleží

    používal by som hlavne na hudbu, možno raz za čas filmy, prenášať len minimálne

    pripíšte mi sem prosím plusy a mínusy obidvoch ipodov, nejaké vaše skúsenosti ak máte atď. vlastne čokoľvek čo by mi pomohlo sa rozhodnúť.

    dikes

    #369905
    tutuc
    Účastník (Participant)

    Je nejaky konkretny dovod, preco nie touch? Nepremyslal si kupit radsej starsi iphone?

    #369907
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    podla mna urcite jeden z najnovsich iPodov. Ci uz 16GB(bez fotaku) alebo 32 a vyssie. Mas na vyber peknu farbu a moznost pouzivat aplikacie. Pri Nano je to len hudba a zopar nativnych aplikacii. Pokial cena nieje problem urcite jeden z novych iPod touch.

    #369918
    mrpepper
    Účastník (Participant)

    ipod touch nechcem pretože sa mi nepáči ios… kamarat ma iphone a nepáči sa mi to… nehovorím že je ios zlý len mne osobne nesadol a preto nechcem žiadne ios zariadenie

    #369923
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    iPod touch. Ak aj na filmy (a hry, a este ake!). Ak to ozelies, tak potom nano.

    Classic ma zmysel dnes uz asi len do auta a tam bude lacnejsi USB disk, ak mate rozumne ovladanie na radiu.

    #369924
    mrpepper
    Účastník (Participant)

    kašlem na to… nejak si vystačím už s mobilom

    #369929
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Nuž iPod classic nemusí byť zlý, predsa len 160 GB disk je super :-)

    a je to nádherný kus hardvéru, sám mám dva iPody a jeden z nich je classic :-)

    #369936
    mrpepper
    Účastník (Participant)

    aké máš s ním skúsenosti? je dobrý? spokojnosť?

    #369937
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Krabička je pekná, obsahuje skoro všetko potrebné, chýba tam CD/DVD/USB kľúč s iTunes (iTunes je zadarmo, ide o princíp) a chýba mi nabíjačka do klasickej siete, iPod sa takto dá nabíjať len pri pripojení k počítaču a ten počítač musí byť zapnutý. V krabičke nájdete iPod samotný, slúchatka a v súčasnosti tam je aj dock – stojan (ten som ja nedostal).

    Po prvom zapnutí zaujme menu – delené vertikálne na dve časti – obrázok a textové menu. Pokiaľ napr. ste v menu na Hudba, zobrazí sa jeden z artworkov náhodného albumu. Pokiaľ ste v menu Fotografie, ukazuje sa časť Fotografie.

    iPod menu sa ovláda kruhovým kolieskom – točením zprava doľava idete dolu a točením naopak idete naopak hore. V strede je potvrdzovacie tlačítko. Samotné koliesko obsahuje 4 možnosti ktoré sa aktivujú po stlačení – hore je návrat o úroveň vyššie, nalavo/napravo je funkcia pretáčania a posun nalavo/napravo a dole je tlačítko play/stop. Na spodku iPodu sa nachádza port na pripojenie kábla. Hore je konektor na slúchatka a špeciálne tlačítko na uzamknutie kolieska – aby sa vám na iPode počas nosenia vo vrecku napríklad nemenila hlasitosť.

    Ako dostanem hudbu do iPodu?

    Jednoducho – nainštalujte si iTunes, doplňte hudbu, vyplňte ID3 Tagy (iPod podporuje delenie podľa Umelec, Album, Kompilace, Žáner, Skladateľ). iTunes podobne ako iPod sa totiž riadi nimi, nie názvom súboru. Potom to jedným kliknutím zosynchronizujte.

    Obsah menu:

    Prvé je Hudba – umožňuje deliť hudbu podľa už vyššie uvedených kategórii. V prehliadaní CoverFlow prehliadate hudbu podľa Album Artworkov ktoré ste priradili k hudbe. Hudba je delená pekne a prehľadne. Po spustení skladby centrálnym tlačítkom sa na ľavo ukazuje album artwork a na pravo informácie – názov skladby, album, autor, prípadne ranking (ak je nejaký). Dole sa ukazuje, koľko z hudby sa prehralo. Kolieskom pridávate/uberáte hlasitosť.

    Druhé menu je Videá – obsahuje kolónky Filmy (štandardné videá z vašej iTunes knižnice), Výpožičky, TV pořady a Hudobné videá – obsah kúpený z iTunes Store. Posledné je nastavenia – kde určujete napr. aký výstup sa použije pri pripojení k televízoru (NTSC/PAL). iPod nevie deliť videá ako hudbu, takže ak ich máte veľa, budete mať menší neporiadok.

    Tretie menu je Fotografie – štandardne delí Fotografie na Všetky, Posledný import a Posledných 12 mesiacov. Cez iPhoto alebo Aperture môžte v iPode vytvoriť albumy, ak máte Windows, albumy sa budú riadiť podľa zložiek v priečinku, ktorý označíte ako priečinok, kde obrázky sú. (alebo inak povedané: môžte si nastaviť zložku, z ktorej sa fotografie budú hádzať do iPodu. Podľa týchto zložiek budú triedené). iPod si fotografie pred importom upraví na nižšie rozlíšenie a až potom nakopíruje. Taktiež môžete uložiť fotky aj v pôvodnom rozlíšení, ktoré budú dostupné po zapnutí diskovéhu režimu priamo na vašom stroji.

    Štvrté menu je Dodatky – Svetový čas, Kalendáre (synchronizovateľný s iCal), Kontakty (synchornizovateľný s Adress Book, Outlook), Upozornenia (vrátane budíka ale musíte mať slúchatka na ušiach pokiaľ nemáte iPod v docku s reproduktorom, čiže vhodný tak na kratší spánok), Hry, Poznámky (prehliadač textových súborov), Zámok (ochrana iPodu 4-miestnym kódom) a Stopky.

    Posledné menu je Nastavenia – umožňuje napr. nastaviť podľa čoho sa bude deliť hudba – praktické, pokiaľ hudbu delíte len podľa napr. Albumu a Autora ale nie podľa Žánru. Ďalej určujete drobnosti ako maximálna hlasitosť, podsvietenie – úroveň a doba, Dátum a čas, Zvuk nabídky, Equalizér, ako sa mieša hudba v playlistoch, nastavenie audio kníh, triedenie kontaktov a delí, ktoré možnosti sa objavia v úvodnom menu a ktoré nie. Napr. ak často využívate Poznámky, môžte si to dať do hlavného menu a nie preklikávať sa cez Dodatky.

    Čo je Disk Use v iTunes?

    Umožní vám to použiť iPod ako USB kľúč, čo pri kapacite 160 GB len poteší. Funguje pod Windovsom, Macintoshom aj Linuxom. Len ho neberte ako ozajstný zálohovací nástroj – ak sa totiž niečo stane a budete musieť resetovať iPod, zmaže to aj vaše údaje. Navyše, potrebujete na to kábel dodávaný s iPodom.

    Zhrnutie:

    iPod je veľmi praktický prehrávač multimédii. Je to známy produkt firmy Apple. Nevýhody sú predovšetkým absencia integrovaného reproduktora, nemá rádio, slúchatka priemernej kvality, nemá Bluetooth na pripojenie bezdrôtových sluchátok a že nevie deliť videá. Medzi výhody patrí dizajn, pekné menu a celkový vzhľad, kvalita prevedenia (i keď zadný kryt zanecháva odtlačky) a dobré delenie hudby, možnosť použiť ako USB kľúč a obrovská kapacita.

    #369939
    mrpepper
    Účastník (Participant)

    no tak toto bolo pre mňa dosť užitočné :D dosť som sa dozvedel… aj keď si to len odniekiaľ skopíroval :D :D ale aj tak dikes

    #369942
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Je to môj článok, ja som ho písal :-)

    Sem som ho skopíroval :-)

    #369946
    mrpepper
    Účastník (Participant)

    aha :D tak ešte raz ďakujem asi si ho kúpim

    #369947
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    není zač :-)

    plánuješ používať aj Disk Use?

    #369953
    mrpepper
    Účastník (Participant)

    asi ano… 160gb sa da použiť na čokolvek takže asi ano

    #369954
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Tak jeden “výrezok”:

    Posledná rada k iPodu ako USB kľúč – iPod sa dá naformátovať na formát Win a formát Mac. Musíte mať patričný formát na to, aby vám iTunes v danom OS mohol synchronizovať s iTunes. Pre Disk Use to neplatí. Teda nie celkom. Mal som ho naformátovaný ako Mac a chcel som pod Windowsom niečo dať do iPodu (ako do USB kľúča). Nešlo. Ukazovalo že disk nie je naformátovaný – čiže nevedel rozoznať file system. Keď som ho dal cez iTunes pod formát Windows, už mi ho bralo normálne pod oboma OS. Ako je to s Linuxom, ktorý formát bere a ktorý nie, neviem. Dá sa síce pod Windows nainštalovať doplnok, aby vedel rozoznať váš file systém z Macu, ale bude ho mať aj váš kamoš? Prípadne v škole/kaviarni? Takže pokiaľ môžte, formátujte iPod pod Windowsom.

    #369955
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    pre prehľadnosť:

    Mac iPod = USB s HFS+
    Windows iPod = USB s FAT32

    #369957
    mrpepper
    Účastník (Participant)

    aha dikes

    #370046
    ND
    Účastník (Participant)

    Ja mam posledny Classic, lebo najdolezitejsie je pre mna mat vsetky songy pri sebe. Mam ich cca 130 GB. Classic ma ale stary OS. Mne na nom vadi iba jedina vec – dokaze filtrovat iba podla “artist”, nie uz podla “album artist”. Komplikacia je trosku potom v tom, ze sa brodis medzi obrovskym poctom interpretov kazdej skladby. S otatnym som fakt spokojny, baterku sa mi snad este ani nepodarilo vybit ani pri castom pouzivani.
    Ak nepotrebujes tak vela miesta, potom urcite Touch, hned za tym podla mna Nano.
    Este jedno upozornenie, kedze ti nevyhovuje iOS – budes musiet pouzivat iTunes.

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.