Ako na Bazosi kupit cez kuriera Macbook?

Domov Diskusné Fóra Ostatné Ako na Bazosi kupit cez kuriera Macbook?

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83777
    Think Different
    Účastník (Participant)

    Caute mam taky problem, chcem kupit macbook z Bazosa ale kedze byvam prilis daleko tak to ide jedine kurierom.Ako mam dostat Macbook bez toho aby ma obabrali? Macbook ma aj zarucny list.

    #300586
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    nijako… aj ked to budes riesit cez kuriera, tak stale moze predavajuci poslat krabicu plnu kamenov a ty si to mozes overit az po prebrati baliku (cim konci zodpovednost kuriera). No a samozrejme ze kurier neotvori balik pred tym nez ho preberie prijemca (lebo listove tajomstvo a podobne veci … )
    Najlepsie osobny odber – ak mas ty vazny zaujem o kupu a predajca o predaj tak sa urcite budes vediet dohodnut aj na osobnom stretnuti napriklad niekde na pol ceste.

    #300587
    Think Different
    Účastník (Participant)

    Aha dakujem.

    #300592
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Zapomen na to. Jedine misto, kde se da pomerne bez rizika nakoupit jetou vec s tim, ze zaplatis dopredu, je ebay! Pokud cloveku zaplatis ebay predepsanym zpusobem, jsi chraneny do 100% vysky nakupu, vcetne postovneho. Pokud ti clovek vec neposle, nebo bude v diametralne jinem stavu, nez bylo v popisu, mas temer jistotu ze dostanes penize zpet. Alespon u mne to zafungovalo na 100% a ne jednou. Pred 14 dny se mne nejaky debil pokousel natahnout pri koupi iP4s. Sice to trvalo tyden, kdy se snazili kontaktovat sellera, ale pak mi penize prisly zpet. A uz jsem tak kupoval i MBP a absolutne zaden problem. Takze ti radim dobre. Zapomen na na bazos, pokud to neni z rucky do rucky ;)

    #300596
    mahomo
    Účastník (Participant)

    nechcem tu fandit predavajucim napr. cez bazos, ale ak to posle cez postu ako balik na dobierku, tak na poste, teda aspon v mojom pripade to tak bolo, a sami sa ma spytali, ci som kupoval nieco od niekoho cez internet, odpovedal som ano (jednalo sa o telefon v cene 200 eur), tak sami od seba sa ma spytali ci si to nechcem rozbalit priamo tu na poste a skontrolovat ci je vsetko v poriadku, v pripade, ze nie, tak by prevod penazi stornovali a balik vratili. I ked macbook nie je telefon.

    Cize ak mas rozumnych ludi na poste, tak to nie je az take riziko.

    #300597
    iTuxx
    Moderátor

    mahomo: coze??? toto sa ti urcite nemohlo stat na slovenskej poste :-)

    #300599
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    specialne na toto som sa pytal, balik ti kurier nedovoli pozriet kym nezaplatis.
    mahomo- nerobi tvoja mama na poste? :_)

    #300602
    mahomo
    Účastník (Participant)

    2 iTuxx: jj, na slovenskej poste v Ziline :D

    2 miskosvk: ee, nerobi, a ani nerobila, ziadne znamosti tam ani nemam, mozno iba caro mojej osoby :D

    a to chodim minimum na postu, mozno 3-4 krat za rok

    treba sa skusit poinformovat priamo na poste vopred, na ktoru to bude dorucene, ci by to nahodou nebolo mozne pozriet v tomto pripade, kedze sa jedna o nie malu sumu.

    #300603
    re88ne
    Účastník (Participant)

    @mahomo

    tak mne sa to velmi nezda, to co tu pises … samozrejme, ze sa da stornovat platba, ale pochybuje, ze ti to ponukla pani za priehradkou na poste, jedine ze to bola tvoja pribuzna…


    @think
    different

    a tebe radim, si urobit peknu dokumentaciu emailovej komunikacie s predavajucim, a napr. si mozete pred kupovou vymenit aj svoje adresy … ak je seriozny tak by mu nemal robit problem odfotit jeho obciansky preukaz napriklad. a ak by na to nepristupil tak to bude asi nejaky okradac :)
    no a este k tej poste… ked by si si to dal poslat, tak mozes poziadat tu pani za okienkom, ze si to chces pozriet, samozrejme najprv zaplatis ale pred jej ocami sa pozries co tam je. a ak tam bude nejaka blbost, pani moze platbu stornovat, ty pojdes na policiu podat trestne oznamenie, s papierom z policie prides na postu, tam to budu mat ako keby navyse ( tie peniaze ) a cca po 3-4 mesiacoch, ked sa ukonci vysetrovanie ti peniaze vratia :) dufam, ze som pomohol :)

    #300606
    mahomo
    Účastník (Participant)

    pisem len, aku som mal ja skusenost…

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.