Ake zabezpecenie wifi siete?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Ake zabezpecenie wifi siete?

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #94569
    Rob
    Účastník (Participant)

    Dobry den chcel by som sa poradit ako mam nastavit zabezpecie domacej wifi siete, nakolko mi mac nechce hocikedy (3/10 pripadov) absolutne pripojit k wifi siete a zobrazi sa iba vystrazny vykricnik namiesto wifi signalu.
    dakujem za vasu radu

    #357023
    driver123
    Účastník (Participant)

    Odporucil by som WPA2. Momentalne je asi najbezpecnejsie a Mac s nim nema problem (rovnako ale nema ani s WEP a WPA, takze tazko povedat, v com moze byt problem). nemyslim, ze to bude v sifrovani…aky je to router?

    #357025
    Rob
    Účastník (Participant)

    Jedna sa o Vigor 2700 a WPA2 mam konkretne nastevene… a je to velky problem pre moj mac a dokonca aj pre iphone hocikedy..

    #357026
    Rob
    Účastník (Participant)

    WPA2/PSK mam konkretne nastavene

    #357027
    driver123
    Účastník (Participant)

    s tou znackou routra nemam skusenosti, ale myslim, ze problem nebude vo WPA2. Co sa signalu tyka, nie je router prilis daleko alebo za stenou? A v ktorom standarde vysiela? 802.11 g alebo n ?

    Teraz ma napadlo, ze moze byt problem v kanali, na ktorom vysiela wi-fi. Ak je v okolo viacero wifi sieti, ktore bezia na rovnakom kanali, moze dochadzat k ruseniu…ja som toto tiez vela riesil..na niektorych kanaloch mi wifi bezala strasne pomaly, resp. az vobec. V appstore su na to aplikacie, ktore dokazu zistit vsetky vyuzite kanaly v okoli…keby som si spomenul na nazov tej appky :-) Ak sa ti to podari zistit, treba na routri nastavit manualne kanal na taky, ktory sa v okoli nenachadza, alebo sa nachadza v najmensom pocte (resp. treba skusat viacero z nich a ktory pojde najlepsie). Ak zistim nazov tej appky, tak dam vediet

    #357028
    driver123
    Účastník (Participant)

    Myslim, ze som skusal tieto 2 appky:

    Tato prva by mala byt myslim zadarmo (ja som ju uz stahoval, tak vidim iba tlacitko “Install”, neviem teda, ci je istotne free:
    https://itunes.apple.com/sk/app/wifi-signal/id525912054?mt=1

    Tato zadarmo nie je, je ale podla mna lepsia:
    https://itunes.apple.com/sk/app/wifi-explorer/id494803304?mt=12

    #357041
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Rob, skús zmeniť kanál, nič zato nedáš… mal by si mať 1, ak nemáš 1 tak daj 1, ak máš 1 a blbne to, tak si daj 6 alebo 11 :)
    momentálne mám WPA2 a ide spoko, predtým som mal 128bit WEP a to som sa cítil asi ako FBI, kedže 26-miestny kód som vedel naspamäť a tiež to fachalo… skús ten kanál :D
    -ak všetko zlyhá, vymeň router…

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.