AirDisk automount

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #68158
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    Zdravim,
    uz asi dva dni googlim a neviem najst ziadny user-friendly sposob ako to spravit.
    Ide mi o to aby “nieco” pravidelne zistovalo ci sa na sieti nachadza Airport Extreme (s pripojenym diskom) resp Time Capsule a ak najde, tak automaticky namountuje ten disk.

    Este v Tigovi (OS X 10.4) existovalo neico ako AirPort Disk agent co sedelo v menubare a robilo daco podobne. Leopard ani Snow Leopard ale nic podobne nemaju.

    Da sa spravit to ze sietovy disk (AirDisk) namountujem manualne a hodim ho do login items – to ale neni vhodne na notebooku pretoze nie vzdy som v mojej domacej sieti a teda by to vypisovalo chybu keby ten disk nenaslo. Tak isto je blbe aj to ze ked (z nejakeho dovodu) ejectnem ten disk tak by som musel neskor znovu manualne mountovat alebo restartovat book aby sa disk znovu nacital.

    Nejake napady ?

    #199787
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Applescript ? Urcite sa da overit nejakym mechanizmom na akej si sieti mozno aj ci je konkretny Airport na nej a podla toho skusit pripojit disk alebo nie.

    #199797
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    no to ja viem ze sa to urcite da.. ja ale potrebujem vediet ako :)
    aspon nejak nakopnut – nemusi byt zrovna hotove riesenie ale veci typu napis si apple script ktory “nejakym mechanizmom”spravi “nieco”mi moc nepomozu.

    EDIT:
    no a dalej by som potreboval ten apple script loopovat – cize by musel byt spusteny v nekonecnej slucke – co by mohol byt problem. Radsej by som prijal nejake “neviditelne”riesenie. Mozno nejaky bash script plus cron?
    asi idem porozmyslat nad tym bashom…

    #199804
    mrzo
    Účastník (Participant)

    A co si teda myslel tou otazkou “nejake napady”? Hotovy script nechces, napad pouzit applescript na mountovanie disku ti je zase malo… “Nejaky mechanizmu spravi nieco”… Tak detekovat siet mozes napriklad podla nastavenej IP alebo podla znameho zariadenia/zariadeni na sieti (ping, telnet, SSH…), pripadne podla nazvu pripojenej wifi siete ak sa na nu pripajas (preparsovat system_profiler SPAirPortDataType), alebo ak pouzivas Locations tak preparsovat scselect… tych moznosti je strasne vela, neviem co sa na tvoj konkretny pripad bude hodit viac, skus sam porozmyslat alebo napisat nieco blizsie o tej sieti kde mas ten AE s diskom pripojeny, resp. nejaku vlastnost ktorou je specificka…

    #199807
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    No takto. Time Capsule/Air Port pravdepodobne dokaze komunikovat na druhej sietovej vrstve – sudim podla toho ze sa objavi v konfiguracnom softe aj ked nema nastavenu IP adresu. Z toho usudzujem ze na tejto druhej vrstve posiela nejake bradcasty a bolo by super tieto odchytavat – a na zaklade toho sa skript rozhodne ci bude nieco mountovat alebo nie…
    Nesedim teraz doma pri macu – musel by som skusit sniffnut siet…

    Ale uplne najviac super riesenie by samozrejme bolo keby niekto mal ten “AirPort Disk agent” zo starssich verzii AirPort utility alebo keby niekto vedel o uz hotovej 3rd party aplikacii :)

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.