ACTA a pod.

Domov Diskusné Fóra Ostatné ACTA a pod.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 30 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83722
    maiob
    Účastník (Participant)

    Tak priatelia spoludiskuteri, ACTA je uz podpisana 22 krajinami a pripoji sa k nim aj slovensko podla vsetkeho, vzhladom na to ze mala vypadnut ta cast o kontrole zariadeni kde by mohol byt nejaky ten digitalny obsah ale nevypadla zaujimaju ma vase reakcie, kedze takato tema tu nie je a teraz je ten spravny cas napisat co si clovek mysli.

    Osobne som dost zarazeny niecim takymto a v podstate sa mi zda ze velky boom Cloud sluzieb je za nami a to poriadne ani nezacal, osobne nemam zaujem aby sa mi niekto vrtal v ucte niekde na servery kedze USA svoje teritorium uz vyhradili len cely svet a prilahle galaxie, zalohovat bude treba asi len do vlasnetho notebooku ak teda este nejake budeme potrebovat kedze ak sa stiahne z webu to co by tam byt nemalo podla vsetkych tych vlastnikov prav resp ostane len to co pre dany region patri nebude to vobec to co to byvalo

    #300247
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Vychutnajte si posledne chvile pocitu slobody slova na internete!

    #300248
    Mito
    Účastník (Participant)

    Rýchlo nasťahovať všetky filmy,hudbu dokým sa dá a potom dúfať,že nové albumy už nebudú také dobré :D

    #300249
    maiob
    Účastník (Participant)

    ACTA je aj o tom ze ty si ich sice nastahujes ale ak ich budes mat v notase pri prechode hranicami a nejaky colnik ta skontroluje tam kde bude tak mozes mat z toho pruser, a to je myslim na povazenie pretoze toto je absolutna hovadina

    #300252
    igino
    Účastník (Participant)

    Rozmyslam nad tym, ze ako colnik skontroluje moje skladby a videa, ak ich mam vyhradne z mojich CD a DVD?

    #300254
    Mito
    Účastník (Participant)

    Práve ma to napadlo, mám pri sebe The Beatles Love album,hodil som si ho do iTunes a priradilo mi ho ku Album ako keby som si ho stiahol z netu,tak nechápem ako to chcú zistiť

    #300255
    Jaem
    Účastník (Participant)

    Mne sa zda, ze najviac kriku robia ti, co maju za usami. Vykrikuju o slobode a pod. a pritom si slobodu zamienaju za anarchiu a bezpravie.

    Edit: Zaujimalo by ma, ze kto z vas ACTA naozaj cital, a kto len opakuje, co niekde nieco od niekoho cital :)

    #300256
    suley
    Účastník (Participant)

    jaem a ty si ju cital? ak ano, tak vysvetli o co presne ide.
    podla mna je to snaha establishmentu ovladnut kyberneticky priestor, v podstate zrkadlo doby, kedy politici robia vsetko pre dobro obyc. ludi. velmi lahko sa mozem mylit, tak nas prosim ta pouc.
    http://goo.gl/nOfK9

    #300257
    hatto
    Účastník (Participant)

    Jeam: dobra poznamka…
    ale nech je to ako chce, stale je to daleko od toho na co bol web vytvoreny – ale na druhej strane web nebol vytvoreny ani za ucelom facebooku a filmov :D

    #300259
    murriik
    Účastník (Participant)

    Mne už to lezie pekne na nervy, teda ani nie tie tak tie hlúpe zákony, skôr všetci novodobí bojovníci za “práva na internete” – ako napr. sťahovať hudbu, filmy, programy a neviem čo všetko. Zrušili vám Megaupload? Fú, ako keby vlády skutočne zakročili proti vašej slobode, teraz si už odtiaľ nemôžete stiahnuť si nový film al. hudobný album, aké strašné. Oponovať že filmy, hudba, hry sú drahé, nemôžete si ich dovoliť alebo ich chcete len vyskúšať, lebo nemajú trial? Tak ich k*rva nesťahujem a nepoužívam, keď na ne nemám, nevyhováram sa že zákon mi to “dovoľuje”. Kopa ľudí sa zobudila teraz, s rastom popularity skupiny Anonymous, pritom to, že podobné veci sa diali už aj predtým ich nezaujíma, hlavne, že zdieľajú ich nové video na facebooku a kritizujú systém – to dnes naozaj letí. Tiež mi nepríde správne že napr. zákon ako ACTA sa predloží na stretnutí ministrov poľnohospodárstva, zameranom na rybolov, no treba sa na to pozrieť trochu triezvejšie. Samozrejme, sú aj iné zákony, ktoré sa mi nepozdávajú, rovnako ako sa mi nepozdáva omnoho viac vecí, no to by bola skutočne dlhá diskusia a zabíjať nou čas tu? :)

    #300260
    maiob
    Účastník (Participant)

    @igino: no toto je vec ktora zaujima aj mna, su dve moznosti bud nechas svoj digi obsah doma alebo zabalis si do jedneho kufra XY original albumov ktore mas v itunes :)))


    @murriik
    : jedna vec je ten megaupload ktory som mimochodom nikdy nepouzival, bolo tam vela nelegalneho obsahu ale bo tam aj obsah legalny ktory firmy pouzivali na zdielanie po celom svete jednoducho prospekty materialy mali tam svoje ucty so svojimi informaciami, a zda sa ti rozumne ze im to z nicoho nic zabavili aj ked nic nelegalne nesirili?

    #300261
    Jaem
    Účastník (Participant)

    suley: ano, cital som. Precitaj si aj ty a vytvor si VLASTNY nazor: http://goo.gl/oPQWC

    #300262
    suley
    Účastník (Participant)

    pravdupovediac citat sa mi to nechce. megaupload som doteraz ani nepoznal, kontent si kupujem, avsak vsade, dokonca aj teraz na TA3 bol Macko zo zive.sk a aj ten hovoril o kontrolach na letiskach. Neviem ci to tak v skutocnosti aj bude, ak ano, tak to naozaj za buzeraciu od systemu povazujem.

    #300265
    Jaem
    Účastník (Participant)

    No vidis, staci ti ti predžutý a spracovaný obsah. Niekto nieco trepne a, voila, senzacia je na svete…

    #300266
    Candy
    Účastník (Participant)

    Ako ma colník donúti ukázať mu obsah môjho PC alebo iPhonu? Mám ich zaheslované a určite mu moje heslá nepoviem… takže ako? Nepustia ma cez hranice? A ja že sme v EÚ… Bude to tu zas ako za “totáča”.

    #300269
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Candy : Totac tu uz je davno a to od padu komunizmu len sa zmenila fabra z cervenej na modru.
    Inak polozila si dobru otazku ktora zaujima aj mna konkretne ci budem povinny povedat heslo ci uz k notebooku alebo zaheslovovanemu obsahu.
    Ak ho nepoviem budem povazovany za teroristu??? Prehladaju mi batoziny, auto, zmrazia ucty v banke, kompromituju moje meno, moju rodinu???

    Treba si uvedomit ze ACTA je dvojsecna, univerzalne vyuzitelna zbran a to je jej hlavny problem.

    #300275
    P4r4doX
    Účastník (Participant)

    Ja pridam len jeden priklad :
    Ake by vam to bolo, keby vam niekto vykradol dom, zobral vsetky cennosti, vsetok majetok a este by vas pockal pred domom a povedal vam, ze to je absolutne normalne a vy by ste porusili jeho slobodu, keby ste ho nepustili do svojho domu a nedovolili by ste mu zobrat si co chce?

    #300276
    Candy
    Účastník (Participant)

    eraserv6: narážala som tým na colníkov za totáča, ktorí si dovoľovali také veci, že nám to doma nikto neveril…

    p4r4doX: ak ostanem pri colnici a kontrole: ako nejaký bežný úradník bude vedieť pri kontrole môjho pc určiť, čo je v ňom legálne a čo nie? Myslím tým, keby som ja robila na jeho pozícii a kontrolovala námatkovo tvoj pc, ani by som nevedela, kde začať hľadať, podľa čoho … atď… Takto akoby automaticky predpokladali, že každý má v pc nelegálny obsah, ale mám v ňom napríklad citlivé pracovné veci, za ktoré napr. ručím – aj v tom má právo sa vŕtať?… Tento zákon je taká haluz, že až…

    #300277
    basman
    Účastník (Participant)

    @P4r4dox strasne blby priklad si sem hodil,nehnevaj sa

    #300279
    P4r4doX
    Účastník (Participant)

    Ja som ten pripad myslel na warez, nie na colnikov. (Dom resp. majetok v dome su diela chranene autorskym zakonom, zlodej su warezaci a obyvatel domu tvorcovia filmov, pesniciek, hier …)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 30 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.