Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › absencia audio line in portu na MacBook Pro 13
- Toto téma obsahuje 27 odpovedí, 17 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 5 months od
mario07.
-
AutorPríspevky
-
10. novembra 2012 o 4:18 #89955
mario07
Účastník (Participant)Kupil som si novy MBP 13 (mid 2012) a na moje velke prekvapenie a sklamanie som doma zistil ze tento model nema audio line in vstup. Poradi mi niekto ako by som tento problem mohol vyriesit? Je to pre mna ako profi hudobnika zasadna vec. Dakujem za kazdy napad…
10. novembra 2012 o 4:52 #335074Imcheez
Účastník (Participant)tohoto rocne MBP maju spolocne audio in/out (optika). Niekde v system pref.. by sa to malo dat nastavit, ale neviem ako ( ja mam MBP 15 2009 a mam aj in aj out) kedze mne podobnu volbu neukazuje.
10. novembra 2012 o 8:39 #335083petto16
Účastník (Participant)je to celkom jednoduche:
Systemove nastavenia -> zvuk -> vstup -> v dolnej časti obrazovky je „Použiť audio port pre“10. novembra 2012 o 10:01 #335094bolek
Účastník (Participant)@Imcheez: to akoze si uzivatel musi vybrat, co bude pouzivat, bud iba audio in alebo iba audio out?!?
10. novembra 2012 o 10:31 #335096Jozef Remen
Účastník (Participant)Ako profi hudobnik snad nebudes pouzivat analogovy jack. Robis si srandu, alebo to myslis vazne?
Kup si USB box alebo thunderbolt – firewire redukciu a Firewire box.10. novembra 2012 o 11:23 #335112majdy
Účastník (Participant)Aj staršie macbooky to tak majú, nie len tohtoročné a v podstate užívaťeľ si nemá čo vybrať @bolek, lebo inde už nemáš, kde čo strčiť :D …ale myslím, že to mac rozpoznáva automaticky vo väčšine prípadov či je to in, alebo out.
10. novembra 2012 o 15:43 #335155gman
Účastník (Participant)ako pise petto16. je to uplne presne tam :) nastavi sa audio port pre vstup alebo vystup. a ma to optiku…
10. novembra 2012 o 19:49 #335191mario07
Účastník (Participant)Dakujem vam vsetkym za snahu pomoct mi ale model MBP 13″ (mid 2012) naozaj nedisponuje moznostou prepnut port zo sluchatkoveho vystupu na audio line in vstup co mi potvrdil aj predajca a co potvrdzuje aj technicka specifikacia udavana priamo vyrobcom: http://support.apple.com/kb/SP649 takze by som velmi ocenil navrh konkretneho riesenia napriklad cez nejaku perifernu redukciu (nie usb)… ja som sa zatial k nicomu nedopatral okrem velkeho sklamania ze takato trivialna funkcia nie je v zariadeni za 1500 eur!!! Naozaj tam nie je (vid screenshot http://goo.gl/S0guX)
a este odkaz pre Jozefa Remena: zvukovku mam samozrejme externu ale ten line in potrebujem na to aby som mohol streamovat vysledny mix z master vystupu mixpultu live priamo z podia pocas vystupenia alebo na archivaciu zaznamu… Pocas vystupenia mam obsadene obidava usb porty takze pripadne riesenie cez periferny hardware jedine cez firewire alebo thunderbolt… Nejaky napad??? Vopred dakujem…
10. novembra 2012 o 20:35 #335200iMartin
Účastník (Participant)No podla toho dokumentu tam nemas ani Audio Line Out, takze si myslim, ze je chyba v dokumente. Na MacBookoch 13″ bol vzdy jeden port, ktory fungoval ako In aj Out. Vzdy ked som to potreboval, islo to spravne. A v System Preferences na to nikdy nebolo nastavenie pokial viem.
Ak mas obsadene oba USB porty, tak si kup USB hub.
10. novembra 2012 o 23:09 #335226lexo
Účastník (Participant)@iMartin : dokumentacia je v poriadku, zda sa, ze Apple urobil z audio konektoru obycajny sluchadlovy vystup.
Riesia to aj tu …
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1389284&page=2
@mario07 : chapem Tvoje rozcarovanie, zazil som nieco podobne v roku 2008, ked som pripopjil nove Koss Porta pro sluchadla k audio vystupu MBP 2008 a zo sluchadiel sa ozval okrem hudby cudny zvuk, bol som pekne nastvany10. novembra 2012 o 23:35 #335231Matt21
Účastník (Participant)Mna zaraza ze ked si niekto ide kupit laptop za 1000+ euro na konretny ucel, si nezisti ci bude splnat jeho poziadavky. MacBooky su na kazdej predajni, stacilo sa len mrknut.. Alebo investovat a kupit MBP 15, alebo MBP 13 late 2011, kde sa to da prepnut.
11. novembra 2012 o 0:43 #335236jasusch
Účastník (Participant)Matt21: Neviem co ta na tom zaraza? Ja som prave naopak prekvapeny. Ved MBP su odjakziva vyzuzivane DJmi a grafikmi a dalsimi profesionalmi v iných oboroch. Takze aj stroje su na to prisposobene /grafika/procak/ ooperacny system/ zvuk/. A urcite keby som siel kupovat nieco nove nekupim nieco (zachvilu o 2 roky stare) na ukor vsetkych ostatnych parametrov. Mna napriklad vzdy udivuje rozlozenie iba dvoch USB portov na MBP 13″. A to ze su strasne blizko seba, takze ked pouzijes jedno mohutnejsie USB zariadenie dalsie tam nevopchas. Jasne, da sa to riesit USB hubom, ale prave o tom to je. Ja si nechem vlacitt dalsie zariadenia v taske a mat „okabelovany cely notas“ pretoze vsetko budeme riesit ako nahradu alebo nedostatok (Externy disk, hub, pripadne mys, zvukovu kartu) a pritom stacilo jede port posunut o cca 0,5 ? cm. Kazdopadne si myslim ze toto je dalsia chyba zo strany apple.
11. novembra 2012 o 0:59 #335238mmhardky
Účastník (Participant)Tak toto je slusny podjeb zo strany Apple. Aby PRO nemal aspon obycajny analogovy line-in, ked uz nie digitalny??? Inak aj na stranke ten udaj zmenili asi s polrocnym oneskorenim, po tom, co sa im zacali hromadit staznosti.
Ale usetrili na nakladoch asi 50 centov, to je pravda!
11. novembra 2012 o 1:19 #335240murriik
Účastník (Participant)Nechcem zastávať Apple, však nato ani nemám dôvod – ale myslím si, že dizajn kábla akéhokoľvek USB zariadenia, ktoré k MacBooku pripájaš je vecou výrobcu, či?
Tiež neviem ako veľmi si zakladáš na estetike, no skús sa znovu pozrieť na rozmiestnenie portov. Vzdialenosť medzi nimi je rovnaká, prečo to kaziť posúvaním niektorých z nich? Ach tie detaily :-)11. novembra 2012 o 1:39 #335241jasusch
Účastník (Participant)murriik: Nejde len o estetiku. Ale spociatku som si na to nemohol zvyknut, ked som do jedneho portu zasunul externy disk a do druheho mi obcas nejaky USB kluc nevosiel. Proste malo robustnejsie telo. A preto by som prave tuto vzdialenost upravil. A nemyslim si ze velka vacsina vyrobcov by sa mala prisposobovat prave tejto ( nazvyme to kozmetickej chybe). Inak na svoj MBP nedam dopustit.) Milujem pocit, ked mi uz nic nevrzga .) a pri zaklopeni to urobi POOUK :)
11. novembra 2012 o 3:56 #335244petto16
Účastník (Participant)to ze mb PRO 2012 nema line in je ale riada blbost zo strany apple, ved je to PRO tak asi ho uzivatel planuje aj k niecomu pouzivat, kedze je uzivatel apple produktov kreativny. Ved „think different“ bolo heslo applu alebo dnes je heslo applu „think money for us“. Ak by som teraz kupoval 13″ notebook tak asi by som uz uvazoval o niecom inom ako apple a to som apple fanusik (ipod, iphone 2x, macbook pro 13″ 2011 a planujem ipad mini lte/3G). Co ak uzivatel macbooku !!!PRO!!! bude chciet aj tvorit hudbu a skusat nejake melodie napr na gitare napojenej do macu napr do nejakej aplikacie od apple co ja viem naprikal garageband, Ako to moze pouzit. ved to je ale blbost ked to napojis rovnako ako na predchadzajucom macbooku pro a ono to neide. Mna by z toho asi porazilo. Si zoberte ze kupite novy macbook pro 13″ obnovite vsetko zo stareho macbooku pro 13″ cez time machine a vas chyti kreativna hudobna chvilka a ako vzdy si to chcete nahrat, zapojite line in zapnete nahravanie a ono cuduj sa svete nic nenahrava. Toto by ma nenapadlo ani v najhorsom sne.
Normalne som sa vytocil :)
11. novembra 2012 o 8:13 #335247bawy
Moderátornaozaj nechápem, prečo robíte z apple nejakého poskytovatela najlepších veci na svete, je to obyčajna firma ako každá iná kde ide v PRVOM RADE o zisk..a vždy aj išlo..keď chcete aj line IN, vezmite model ktorý to podporuje..logické..chcete profi účel kúpte drahší stroj aby apple viac zarobil..proste biznis. Stále máte možnosť voľby, dnes sa dá zohnať nejaký slušný acer za 300€ aj s line in a je po probléme, keď Vás už apple nebaví vždy je tu alternatíva.
11. novembra 2012 o 10:09 #335269maiob
Účastník (Participant)kazdy kto chce pouzit Line IN na nahravanie utrpi sklamanie naozaj ten port je akorat tak na mikrofon pri chatovani, z rozumneho hladiska to apple vypustil a myslim si ze nespravil zle, nikto nebude zbytocne viac sklamany ked na tom nemoze nic nahrat :) … kto ma na Macbook Pro tak bude mat aj na nejake to externe riesenie napriklad momentalne najzaujimavejsie
http://www.musiciansfriend.com/pro-audio/focusrite-scarlett-2i2-usb-audio-interface
a isto clovek ktora ma na MBP bude mat par drobnych aj na toto
11. novembra 2012 o 10:33 #335272Tomas128
Účastník (Participant)ja mam late 2011 a mam tam na vyber v nastaveniach ci in alebo out…kludne ak chces mozme vymenit :D
12. novembra 2012 o 3:39 #335417mario07
Účastník (Participant)Matt 21 naozaj ma ani vo sne nenapadlo ze v tomto modeli nebude taka samozrejmost ako audio line input. Toto je uz moj treti mac tie pred tym to samozrejme mali. Sak ani pri kupe auta si nezistujem ci ma otvaratelne okna (napriklad)… To je samozrejmost ne? A nevedeli to ani samotni zamestnaci toho obchodu. Samozrejme ze na moj telefonicky dotaz kde je audio line in najprv reagovali tak ako vecsina z vas, poradili mi aby som si to prepol v nastaveniach zvukovky. Az neskor mi oznamili ze tuto funkciu tento model nesuportuje…
maiob a kam si ho strcim ten interfejs ked mam obsadene obidva usb porty v case ked potrebujem ten audio line in port pouzivat??? Len mi neporad usb hub… Nejake riesenie cez firewire alebo thunderbolt nemas pre mna?
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.