aac to mp3 z itunes store

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software aac to mp3 z itunes store

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #57445
    kulonator
    Účastník (Participant)

    zdravim, rad by som poprosil o radu, kamarat si kupil nejaku tu muzicku z itunes store, samozrejme ,ze je vo formate aac a je chranena, problem je v tom, ze kamarat nedisponuje ipodom a jeho mp3player neprehra dany format, je nejaka moznost, program, ktorym by sa dal aac prerobit do mp3, vdaka.

    #123205
    Aleks
    Moderátor

    Na konverziu do mp3 musíš najprv (alebo popri tom) odstrániť DRM. To sa dá buď tak, že vypáliš pesničky na CD a naimportuješ späť do iTunes. Je na to aj software ale neviem ako sa volal, poggogli.

    #123229
    mha
    Účastník (Participant)

    Cize iba so stratou kvality. Ak vypalis CD a znova naimportujes, tak je pocut pekny rozdiel v kvalite…

    #123235
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    akoze kvalita nejak neutrpi, pokial uvazis, ze samotne AAC je komprimovane WAV, takze ked to prevedies opat na WAV a odtial do MP3, tak sa nic neudeje, pocul by si rozdiel, keby si mal nejake DYNAUDIO a standardne pocuval len WAV subory alebo LP, inak nemas ako zistit rozdiel, je to porovnatelne s bitmapovym formatom JPG, ktore je komprimovane, ale nikto nevidi rozdiel zobrazenia od suroveho formatu RAW, PSD alebo TIFF, ide taktiez o kvalitu monitora, aby bolo viditelne rozdiely…

    tym vyvraciam prispevok “mha”

    #123250
    mha
    Účastník (Participant)

    Ako je AAC komprimované? Ak je komprimované stratovou kompresiou ala mp3 tak znizenie kvality bude. Otazka je ci bude pocutelne. Ja mam skusenost s 128 kbit WMA -> Audio CD -> itunes mp3 320kbit. Pokles kvality je pocutelny aj hluchym uchom – strata dynamiky.
    Vysvetlenie: “omylom” som kupil album na station.sk, a audio cd alebo takato konverzia do mp3 je jediny rozumny sposob ako to pocuvat. V pravach bolo 3*napalenie a 7*synchronizacia . Synchonizacia sa mi nepodarila ani jeden krat a napalenie 2* zakazdym zle.

    #123254
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    AAC ma dve kompresie 128, ktora je porovnatelna so 160 MP3 a 256, ktora je porovnatelne s 320 MP3

    je pravda, ze pri komprimovani si treba vsimat nielen tych 128 az 320 ale aj ci je vystup mono – stereo a ci to bude 25 – 44 – 48 kHz

    komprimacia reze “nepocutelne” vysky a hlbky

    #123267
    iwans
    Účastník (Participant)

    Napr. DRM Dumpster 3.0 – Convert DRM files to MP3 – k najdeniu napr. na http://www.macupdate.com. Ale nie je zadarmo a pouziva k prevodu CD-RW medium. Existuje aj nejaka aplikacia, ktora pouziva virtualne CD-RW, ale na meno si nemozem spomenut, treba hladat…

    #128827
    boban
    Účastník (Participant)

    Pozdravujem a poprosim o radu,

    chcem si do laptopu urobit archiv cd a stale sa neviem rozhodnut ci ich komprimovat v MP3 – 320 kbps, alebo radsej pouzit AACLC – 320 kbps, ktory je podla vas lepsi, resp. by ste ho pouzili vy? zalezi mi najma na kvalite, pripadne ak poznate lepsie moznosti archivacie, okrem origin. cd :-) skuste poradit, moc dakujem.
    Boris

    #128837
    mha
    Účastník (Participant)

    Odporucam spravit jeden aj druhy subor a potom porovnat. Najlepsie posudit nejakou nezainteresovanou osobou, co je kvalitnejsie.Teoreticky by to malo byt AAC ale prakticky existuje viacero parametrov, ktore urcuju kvalitu: odstup sumu od signalu, frekvencna charakteristika, skreslenie a dynamika.

    #128838
    Mišo Minarovič
    Účastník (Participant)
Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.