Odpoveď na: Boot Camp

Domov Diskusné Fóra Hry na Macu Boot Camp Odpoveď na: Boot Camp

#313249
Kompi
Účastník (Participant)

RE: Jocker

Problem je v tom, ze apple vyuziva vlastne upravovane drivery a nie referencne. Drivery pod lionom napr nemaju profily pre hry(typ padom na hranie ziadna optimalizacia). Okrem toho aj ked chcu vydat novy driver, schvalovaci a testovaci proces trva daleko dlhsie (preto pise ze stary driver v tvojom pripade).

Zasadny celkovy rozdiel je v tom, ze windowsy maju DircetX a ten MAC nema, preto je to len emulovane alebo pisane cez OpenGL. Preto je z mojho pohladu zasadny rozdiel medzi MAC a PC co sa tyka hrania a hlavne aj vykonu.

Ako priklad uvediem. Mate Diablo III beziace na DirectX 9.0c. Pri spustani na MACU ide pod OpenGL, slape daleko pomalsie a optimalizacia je mizerna pri vacsine grafik vo vacsine macov. Nahodite bootcamp (Idealne win7 64bit) a date najnovsie drivery a aha, slape daleko lepsie. V cislach – MBP 2,4Ghz 320M – mac 29 FPS na MAC, 42 na windowsoch.

Samozrejme ak ma niekto sakra vykonny iMAC ci MAC pro a slape mu to v dobrych framerate, tomu je to jedno. Pre ostatnych je jednoznacna volba bootcam s win7 64bit a parit tak hry.