Odpoveď na: MacBook Pro a strihanie videa

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook Pro a strihanie videa Odpoveď na: MacBook Pro a strihanie videa

#518133
JOHNNY KOSCAK
Účastník (Participant)

Ahoj

Mám MacBook MID 2012 i5 neviem koľko GHz, mam SSD 512GB Samsung, 16GB DDR3 1600MHz, Grafika HD4000, robím sem tam 2-5minutové videa a tato konfigurácia stačí, nieje to raketoplán, na renderovanie 2-3minového videa, vo Full HD to trva cca minutu, takže si myslím, že pri tvojom novšom a výkonnejšom MacBooku, by nemal nastať žiadny problem. Pri renderovaní sa zvykne Macbook, trošku zohriať, alebo celkovo pri praci, nakoľko je celý hliníkovy, je to trošku viac cítiť ako u plastových notebookov, ale žiadny stres poradí si s tým bez problémov.
Či je tento notebook vhodný na upravu videa? JEDNOZNAČNE ! na trhu nieje konkurencie schopný notebook, ktorý by vedel tak skvele a sychronizovane fungovať s Final Cut! Ak viem, že budem robiť nejaké zložitejšie video, pripojim sa cez Thunderbolt na externý monitor – mám dve obrazovky a robí sa s tým naozaj luxusne !

PS: aj veľa vlogerov používa macbook na strihanie videa, hlavne kvôli tomu, že sa dá skvele prenášať… napr. Taký Sajfa, ma presne takú istú konfiguráciu myslím!

Ospravedlňujem sa za gramatiku, nieje to moja silná stránka !