Prečo ešte Apple oficiálne nepotvrdil akvizíciu Beats Electronics?

Od prvých správ o akvizícii spoločnosti Beats Applom prešli už dva týždne. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by zdroje ako The Financial Times či Re/code nenaznačovali, že vyjednávania sú na konci a čoskoro by malo nasledovať aj oficiálne oznámenie. Do dnešného dňa sa tak nestalo. Akvizíciu pritom potvrdil v kontroverznom videu aj samotný spoluzakladateľ Beats, Dr. Dre, ktorý v ňom tvrdil, že sa vďaka nej stane prvým hip-hopovým miliardárom. Práve výstredné video, ktoré nezapadá do kultúry Apple, môže byť jednou z príčin zdržania celého procesu. Apple toto video údajne rozzúrilo.

~~Je toto video jednou z príčin zdržania akvizície Beats Electronics Applom?~~

Informácie o akvizícii sa navonok dostali zjavne príliš skoro a Apple má ďaleko od jej uzatvorenia. Problematickou oblasťou je zrejme aj rozdelenie úloh pre spoluzakladateľov Beats. Jimmy Iovine a Dr. Dre majú podľa niektorých zdrojov dostať plnohodnotné vedúce pozície, no do úvahy prichádza aj pozícia permanentných poradcov. Pre Apple ide o najväčšiu akvizíciu v histórii, a tak vyžaduje svoj čas. Zároveň je možné, že predčasná medializácia spolu s vyjadreniami Dr. Dre Apple odstrašili a z akvizície nakoniec nič nebude.

komentárov
  1. Bože, to je lolomangeles načo sa chvastal na verejnosti, že bude prvý hip-hopový miliardár? Bolo mu to treba? Ešte nakoniec z toho nič nebude :D

    0
    0
  2. Co je na druhotriednych hiphopovych sluchatkach take skvele ze to ma byt najvacsia akvizicia Apple? To je tak malo hifi znaciek vyrabajucich naozajstne sluchatka? Alebo len nevedia kde utopit tak lahko ziskane prachy?

    0
    0
  3. ta akvizicia nebola o tych druhotriednych hiphopovych sluchatkach ale o ich rozsirenej hudobnej streamovacej sluzbe, ale to nejaky druhotriedny komentator nemoze vedet kedze si “beats” zaskatulkoval ako znacku od ktorej si 90% produktov nemoze dovolit :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť