Samsung Galaxy S5 so 16 GB poskytne reálne len 7,86 GB

Samsung predstavil novú generáciu svojej vlajkovej lode Samsung Galaxy S5. Smartfón prináša niekoľko očakávaných noviniek, no revolúcia sa nekoná. Ak si myslíte, že vám bude stačiť základných 16 GB, máme pre vás zlé správy. Po odrátaní priestoru, ktorý zaberá predinštalovaný operačný systém, vám totiž zostane k dispozícii len 7,86 GB. Pohoršil si tak aj oproti S4, kde po odrátaní systému zostávalo 8,56 GB voľného miesta. Záchranou je slot na karty microSD. Ani na iPhone síce nemáte k dispozícii celých 16 GB, no po odrátaní priestoru, ktorý zaberá systém, vám ostane 12,6 GB. Ak si však myslíte, že Samsung Galaxy S5 je na tom najhoršie, ani to nie je pravda. Tablet Surface Pro s kapacitou 64 GB od Microsoftu má len 23 GB použiteľného voľného miesta.

komentárov
  1. To už vieme dlho, to je pri tých telefónoch tak vždy – mysliac šamšunt. Ono je jasné, že prečo tam potom idú microSD karty, avšak to je úplne hlúpe riešenie.

    Taká karta je dobrá do foťáku alebo proste do zariadenia, kde sa tie dáta len uložia a pár krát načítajú. Nie tam, kde sa tie dáta čítajú stále, tam je to úplne hrozné.

    Nehovoriac o tom, že tam musí vznikať strašné spomalenie ak sa tam nainštaluje nejaká dobrá hra a mesiac čo mesiac sa tomu spomaľuje rýchlosť. A ak sa app na microSD kartu nainštalovať nedá, tak ani nie 8GB priestoru pri veľkosti dnešných app je smutných a je to predraženejšie ešte viac ako to v skutočnosti je.

    0
    0
  2. Ako nechcem rýpať, ale na iphone 5s som na tom podobne :) Kvalitu samozrejme nebudem a ani sa nedá porovnávať (po skúsenostiach aj so samsungom).

    0
    0
  3. iMiro ;-) som vysmiaty uz asi 20 rokov … asi tak dlho pouzivam appleprodukty :-) … momentalne Power Masc G5, iMac 27, iPad, 3x iPhone, iPod a vsetko spolahlivo funguje a funguje a funguje a funguje a funguje a funguje a funguje a funguje a funguje… :-D :-DDDDD

    0
    0
  4. Zaujimalo by ma co v tom systeme telefonu zabera 8 gb, ked na PC alebo MACU ma system podobnu velkost a to obsahuju mnozstvo driverov a pod.
    Pride mi to ako zbytocne plytvanie priestorom.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť