Apple bude možno musieť v Brazílii pribaliť k novým iPhonom aj nabíjačku

Vyplýva to z vyhlásenia tamojšieho úradu na ochranu spotrebiteľov.

Vysvetlenie nestačí

Inštitúcia Procon-SP kontaktovala značku minulý mesiac a žiadala vysvetlenie, prečo už Apple neposkytuje nabíjacie príslušenstvo k svojmu smarfónu.

Apple samozrejme predostrel výhody, ktoré jeho krok má pre životné prostredie, ako aj fakt, že veľká časť budúcich majiteľov nového zariadenia už doma nabíjačku (či dokonca niekoľko nabíjačiek) má.

Procon-SP sa však s týmto vyjadrením neuspokojil, pretože podľa neho je nabíjačka základným komponentom pre používanie produktu. Predaj iPhonu bez nej je v očiach úradu porušením Brazílskeho kódexu ochrany spotrebiteľa.

Značka podľa úradu dostatočne neukázala dôkazy a pozitívnom vplyve na životné prostredie a takisto absenciu nabíjačky dostatočne nekomunikuje v propagačných materiáloch. Postup Apple teraz posúdi supervízor a výsledkom môže byť pokuta.

Po Francúzsku Brazília, po Brazílii svet?

Apple mal podobné problémy vo Francúzsku, kde musí v rámci balenia iPhonu poskytnúť EarPods slúchadlá. Tie takisto nie sú po novom súčasťou boxu. Opäť je toto nariadenie podložené lokálnou legislatívou, podľa ktorej musí každý smartfón obsahovať handsfree set, aby sa deti do veku 14 rokov chránili proti potenciálnemu riziku elektromagnetických vĺn.

Aj keď je čerstvá iniciatíva zatiaľ výlučne brazílska, tamojšia vláda údajne chce nájsť spôsob, ako Apple prinútiť k predaju nabíjačiek s novými smartfónmi na celom svete.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť