Rada -Tablet

Domov Diskusné Fóra Ostatné Rada -Tablet

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #68933
    Chlif
    Účastník (Participant)

    Chtel bych koupit tablet, cetl jsem uz ruzne neco o Wacom, Genius tabletech, ale nikdy sem s zadnym nepracoval, dneska v elektrowordu jsem chtel vyzkouset Wacom Bamboo Fun, ale nepodarilo sem jim zprovoznit kreslici pero, takze nic. Pouzivat ho budu na hlavne na kresleni(photoshop, corel painter x, atd.).

    Moje cenova hranice je kolem 4000Kč,- (150e), tak se ptam jestli se vyplati jit do drazsiho Wacomu ( treba http://www.pixmania.sk/sk/sk/3731780/art/wacom/graficky-tablet-bamboo-fu.html?srcid=8375&Partenaire=Heureka&CodePromo=oui&aftrack=TVRRNE96RXlNVEF6OzEyNzI2NTExNzQ7 ) nebo koupit levnejsi Genius, ktery by byl za tu cenu mozna vetsi… kazdy nazor a komentar me pomuze, dekuju.

    #206288
    monicqa
    Účastník (Participant)

    myslim ze wacomy su spicka medzi tabletmi… otazka je ci potrebujes fakt profesionalne pouzitie alebo len tak amatersky kreslit.

    #206292
    bawy
    Moderátor

    Ja som úplný amatér do kreslenia, no jeden známy mi vravel keď tablet, nech určite beriem wacom a nie genius..samozrejme, že som to neriešil a zobral si nejaký šmejd za 1000korún..v PS nevedel žiadne krivky..iba priamky, nedalo sa to nijako nastaviť a to tam boli aj oficialne drivre na Mac os…keď kúpiš genius, to radšej vyhoď prachy do kanála :) rovnaká investícia..jednoznačne WACOM

    #206300
    Chlif
    Účastník (Participant)

    Dekuju. Toho se taky bojim ze ta cena nejak neodpovida u toho genius tabletu, o ovladacich se taky neco cetl ze nejsou zrovna nejlepsi. Takze raci obycejny bamboo nez levny a velky genius. Kreslim amatersky ale chtel bych, aby byl tablet pouzitelny a problemy mi nedelal( jak pise BAWY).
    Mate nekdo skusenosti jestli ten bamboo S (M) na kresleni vyhovuje myslim rozmerove a jak se s nim pracuje, protoze asi ten je tak jediny od Wacom-u v me cenove skupine.

    #206301
    Adrian91
    Účastník (Participant)

    Ja sa venujem grafike, najprv som začal s geniusom, no keď som skúsil wacom, tak génius nebol už geniusom. Neváhal som a hneď som objednal wacom a nelutujem ani kvapku

    #206302
    yurayko
    Účastník (Participant)

    tiez odporucam wacom, genius nestoji za nic :(
    mozno by ti stacil aj daky jazdeny na zaciatok, docielis tym vacsi rozmer a kvalita bude stale vpredu pred beznymi smejdami, pixmania je totizto dost draha

    #206332
    Adrian91
    Účastník (Participant)

    Nie nie nezacinaj smejdami, lebo ta to potom aj odradi od pracovania na tablete Ako mna. Ked som mal genius, prestavalo ma to bavit, ale akonahle som vyskusal wacom, ma to nastartovalo

    #206349
    Leryth
    Účastník (Participant)

    na obchod pixmania sa vykasli su nanich len same staznosti … maju vacsinu veci lacnejsich ako inde ale to co som onich cital tak ma to hned odradilo … staci hodit do google a najde ti dost staznosti na tento shop

    #206371
    Chlif
    Účastník (Participant)

    Dobre, dekuju. A mate nekdo skusenosti s kreslenim na Bamboo ? Nebo jaky byste doporucili tablet?

    #206372
    Adrian91
    Účastník (Participant)

    Ja mam Wacom Bamboo Fun a je to fakt kvalitny pracant. Mal som velky Genius, a teraz mam maly tablet od wacomu a na mensom sa mi robi lepsie ako na velkom, lebo co velkost ramu na tabletu, to velkost monitora, takze ked mas tablet velky ako monitor, tak to ako keby si kreslil po monitore (velkostou)

    #206383
    keff
    Účastník (Participant)

    Urcite Wacom, na doma mam Bamboo Fun (A6 velikost) a je to roztomile zarizeni. Mozna by byl lepsi A5 (kdyz ouzivam ext. monitor), ale zatim sem nepostrehl ze by mi ta A6 velikost v necem prekazela (zvlast kdyz jedu jen na malem 15″ monitoru na notebooku, ale i na 22″ je to v pohode). Ve skole mame A3 a uprime se mi na tom dela fakt blbe. Ale taky zalezi jak velky mas monitor. Jestli mas nejakou 27″ tak A6 je urcite malo, i ta A5 by bylo malo myslim.

    #206411
    Chlif
    Účastník (Participant)

    Aha, no monitor mam 21,5 (iMaca). Premyslim sem na Bamboo Fun(M, A5) nebo Intuos4 (S, A6). Tak mam jeste jednu otazku, vyuziju treba ve photoshopu nejak ty touch gesta, protoze myslim ze na intuos to nefunguje, ale zase me prijde, na to kresleni a tak, ze bude asi lip pouzitelnej kvuli tem tlacitkum a tak. Takze spis vetsi Fun nebo A6 Intuos? Co myslite?

    #206436
    coyot
    Účastník (Participant)

    zober Intuos, je to jednoznacne najlepsi tablet na trhu, co sa citlivosti tyka. Druha vec su programovatelne tlacitka a touch ring, ktory je uplne navykovy.

    #206437
    yurayko
    Účastník (Participant)
    #206442
    keff
    Účastník (Participant)

    Na touch kasli a ber raci Intuos, jeho hlavni vyhoda spociva v super peru, ktere se s Bamboo verzi neda absolutne srovnat.

    #206457
    Chlif
    Účastník (Participant)

    Nu dobre, a co ta velikost obrazovky? Mam rozliseni 1920×1080, nebude to delat problem?

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.