Ako sa umiestnil Ceramic Shield na stupnici tvrdosti? Pozrite si test

Nový iPhone 12 disponuje vylepšenou technológiou displeja, ktorá má podľa Apple zaručiť vyššiu odolnosť. Ako je to v praxi?

Oba varianty iPhonu – základný aj Pro – majú prednú stranu ošetrenú materiáom Ceramic Shield, ktorú Apple propaguje ako tvrdší, než akékoľvek smartfónové sklo. Nový test však ukazuje, že pokiaľ ide poškriabanie, novinka trpí rovnako ako predchodca.

Na odolnosť sa bližšie pozrel Zack NelsonJerryRigEverything a využil pri tom Mohsovu stupnicu tvrdosti. Možno si ju pamätáte z prírodovedy – začína mastencom, končí diamantom.

Na povrchu displeja iPhone 12 sa škrabance objavili na úrovni 6, hlbšie ryhy pri stupni 7. To korešponduje s odolnosťou iných smartfónov, ktoré Zack testoval. Pri porovnaní so staršími iPhonmi boli stopy na obrazovke menej výrazné, no nejde určite o nejaké výrazné zlepšenie. Lepšie oproti predchodcom obstáli telové materiály, kde podľa slov Zacka Nelsona, Apple konečne priblížil ich kvalitu cenovke zariadenia.

Podobný test realizovali aj testeri z MobileReviewsEh, ktorí sa špecializujú na príslušenstvo k smartfónom. Ich pokus vyšiel s trochu odlišným výsledkom – iPhone vydržal po úroveň 6 a až pri “sedmičke” sa na ňom objavili jemné ryhy.

Treba na záver dodať, že Apple v prípade Ceramic Shield hovorí o 4-násobne vyššej ochrane voči pádom, nie škrabancom. Ak vás zaujíma ako iPhone obstál v padacom teste – odporúčame samostatný článok.

zdroj: YouTube / JerryRigEverthing, MobileReviewEh

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť