AirPods Studio budú vedieť, či sú nasadené alebo na krku

High-end slúchadlá s celoušným dizajnom by mohli ponúknuť okrem inteligentnej detekcie polohy aj ekvalizér a ďalšie vychytávky.

Senzory na krku

Detekciu na rozpoznávanie toho, či sú slúchadlá nasadené v uchu sme už mali možnosť vidieť pri AirPods či AirPods Pro. V ich prípade dokážu senzory zistiť, či máte slúchadlách v ušiach a v opačnom prípade zastaviť prehrávanie.

Aj očakávaný prírastok do audio segmentu Apple má priniesť podobnú funkcionalitu. Bude však, s ohľadom na dizajn a samotnú konštrukciu slúchadiel, fungovať trochu inak. V prípade nového modelu cez uši bude zisťovanie polohy prebiehať cez senzory, ktoré dokážu rozlíšiť, či sú slúchadlá na hlave alebo krku majiteľa.

Podobne ako pri AirPods by teda pri zložení slúchadiel z hlavy malo prísť k zastaveniu audia. Detekcia umiestnenia na krku zase zabezpečí to, aby slúchadlá zostali zapnuté. Podobne ako v prípade, keď si z ucha vyberiete jedno z AirPods slúchadiel.

Známe pro funkcie aj niečo navyše

Ďalší z nových senzorov bude zameraný na rozpoznávanie ľavého a pravého ucha a následné smerovanie audia. V praxi by teda malo byť jedno, ako si AirPods Studio nasadíte – zaujímavý rozdiel oproti súčasným slúchadlá, ktoré majú pevne daný pravý a ľavý kanál a podľa toho je potrebné si ich aj nasadiť na správne ucho.

Podobne ako Pro variant AirPods slúchadiel ponúknu aj AirPods Studio funkciu aktívneho potláčania ruchov (ANC) a Transparency Mode.

Novinka orientovaná na pro cieľovku ponúkne po spárovaní s Mac či iOS zariadením ekvalizér, v rámci ktorého bude možné nastaviť si vlastné úrovne pre nízke, stredné a vysoké frekvencie.

Cena a ďalšie detaily

Podľa nedávneho reportu od Bloombergu by mali byť nové AirPods Studio dostupné v dvoch materiálových prevedeniach – koženom a látkovom s perforáciou, ktoré sa hodí viac pre fitness využitie. Takisto sa spomínajú odnímateľné magnetické časti, čo by mohlo znamenať určitú mieru prispôsobiteľnosti vzhľadu.

9to5Mac si zase v betaverzii iOS 14 všimol zmienku o minimálne dvoch farebných variantoch. Pokiaľ ide o cenovku, na tej by sa mala nachádzať suma 349 dolárov.

zdroj: 9to5Mac, Bloomberg, Curved

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť