Apple predstavil lacný 9,7″ iPad s podporou Apple Pencil

Apple práve predstavil najlacnejší iPad v histórii. Stojí 329 dolárov (299 pre školy) a podporuje Apple Pencil.

Presne podľa očakávaní, edukačný event v Chicagu Apple odštartoval predstavením nového 9,7″ iPadu. Podporuje Apple Pencil, rovnako ako drahší iPad Pro. iPad disponuje Touch ID, Retina displejom a rovnakými rozmermi ako súčasný low-costový iPad.

Váži 450g, disponuje 10-hodinovou životnosťou batérie, 8-megapixelovou zadnou kamerou, prednou HD FaceTime kamerou a poháňa ho výkonný A10 Fusion čip. Po vzore modelu Pro dostal aj stereo reproduktory. Dostupný bude aj cellular model s podporou LTE.

https://www.youtube.com/watch?v=ckEnOBpksGs

Apple na pódiu predstavil aj nové verzie iWork – Pages, Numbers a Keynote, ktoré budú spolu s ďalšími 3rd-party apkami podporovať anotácie s Pencil. Greg Joswiak pripomenul, že na iPad je dostupných už vyše 200 tisíc rôznych edukačných aplikácií. Updatov sa dočká aj GarageBand a Clips. Učitelia zas budú môcť na Macu jednoducho vytvárať digitálne učebnice pre iPady študentov.

Pre školy si Apple pripravil okrem lacnejšej cenovky aj výhodnejšie predplatné pre iCloud úložisko. V základe teraz zadarmo dostanú namiesto 50 GB až 200 GB.

Dostupnosť, cena a príslušenstvo

Nový 9,7″ iPad bude stáť len 329 dolárov, pre školy dokonca zľavnených 299 dolárov. Dostupný bude na apple.com už dnes, k prvým zákazníkom by sa mal dostať v priebehu týždňa.

V Európe sú ceny tradične o niečo vyššie. V nemeckom Apple Store stojí základná verzia s 32 GB kapacitou 349 eur (LTE verzia 479 eur) a vyššia 128 GB kapacita 439 eur (LTE verzia 569 eur). V Čechách budú stáť 8 990 a 11 490 Kč.

Apple Pencil naďalej zostáva 99-dolárovým príslušenstvom, jeho podpora na lacnom iPade však skutočne poteší. Okrem Pencil však bude Apple podporovať aj stylusy iných výrobcov, napríklad Crayon od Logitechu za 49 dolárov.

ipad apple pencil 2018

Pre najaktuálnejšie novinky z prebiehajúceho eventu sledujte náš liveblog!

UložiťUložiť

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť