iPhone X2 môže byť o 100 dolárov lacnejší

iPhone X

Už minulý týždeň sa objavili špekulácie o tom, že nástupca iPhonu X môže byť lacnejší oproti súčasnej generácii vďaka lacnejším komponentom. Podľa analytika spoločnosti RBC Capital Markets môže byť lacnejší o 100 dolárov.

Zariadenie, ktoré sa zatiaľ v kuloároch označuje ako iPhone X2, sa tak môže začať predávať už za 899 dolárov. Analytik Amit Daryanani vraví, že so súčasnou cenou iPhonu X to Apple prepískol, čo sa odrazilo na jeho komerčnej popularite. Zlacnenie už o 100 dolárov by mohlo popularitu smartfónu zachrániť, pričom na miesto drahšieho modelu by bol dosadený iPhone X2 Plus so 6,5-palcovým OLED displejom. Ten by tak stál 999 dolárov.

Analytik ďalej očakáva, že po uvedení nového modelu na jeseň/podzim 2018 bude Apple predávať 8 modelov iPhonu. Najlacnejším v ponuke bude iPhone SE za 349 dolárov. Po ňom bude nasledovať iPhone 7 za 449€ a 7 Plus za 569 dolárov, ako mobil nižšej strednej triedy. Ďalším zariadením bude iPhone 8 za 549 dolárov a iPhone 8 Plus za 669 dolárov. Jeho priamym nástupcom bude 6.1-palcový iPhone X s LCD displejom za 799 dolárov. O tomto zariadení sa však hovorí aj v minulom čase – Apple mohol jeho vývoj zastaviť kvôli lacnejším komponentom pre X2. No a samotný high-end bude predstavovať 2. generácia iPhone X za 899 alebo X Plus za 999 dolárov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť