Foxconn môže začať vyrábať komponenty pre iPhone vo Wisconsine

Foxconn, jeden z najdôležitejších a vlastne najväčší výrobca Apple zariadení na svete, plánuje otvoriť novú továreň v USA. Za ideálnu lokalitu považuje severozápadný štát Wisconsin. Vylúčený nie je ani Michigan.

Že by malo ísť o Foxconn, naznačujú slová amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý pri návšteve Milwaukee v utorok vyhlásil, že “Guvernér Walker môže čoskoro dostať veľmi pekné prekvapenie. Rokovali sme s veľkým, neuveriteľne obrovským výrobcom telefónov, počítačov a televízorov.” Definícia celkom odpovedá firme Foxconn, ktorá má nespočetné množstvo fabrík v Číne, na Tajwane a aj v ďalších kútoch sveta – v Českej Republike dokonca jeden čas vyrábal počítače eMac. Nie je však vylúčené ani, že by išlo o ďalšieho giganta, napríklad Samsung.

eMac
eMac

Okrem toho samotný Foxconn už v januári/lednu potvrdil, že plánuje investovať 7 miliárd dolárov s Applom na vybudovanie fabriky na výrobu displejov. Čínsky gigant totiž plánuje vyrábať mimo iného OLED displeje, ktoré by sa mohli objaviť aj v budúcich Apple zariadeniach. Predseda spoločnosti Terry Gou však zároveň vyjadril obavy o nedostačujúce manuálne robotnícke schopnosti obyvateľov USA.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť