V Írsku už môžete platiť pomocou Apple Pay

Apple Pay bol včera oficiálne spustený v Írsku a zaznačil si tým už štrnástu krajinu, kde je táto služba dostupná.

Majitelia Visa a MasterCard kariet, ktorí majú účty v bankách KBC a Ulster Bank môžu začať používať Apple Pay. Apple Pay dokonca už podporuje aj službu Boon. Možnosť platiť mobilom alebo hodinkami má ktokoľvek kto má iPhone SE, 6, 6s, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus (alebo iPhone 5 spárovaný s Apple Watch).

Apple Pay sa už dá použiť aj v aplikáciách a na webe na zariadeniach, ktoré podporujú Touch ID (iPhone, MacBook Pro, iPad). Apple Pay sa nastavuje na podporovaných zariadeniach v aplikácií Peňaženka (Wallet). Zoznam obchodných reťazcov podporujúcich Apple Pay v Írsku je k dispozícií tu.

Spolu s Írskom je Apple Pay dostupný v USA, Veľkej Británii, Číne, Austrálii, Kanade, Švajčiarsku, Francúzku, Hong Kongu, Rusku, Singapure, Japonsku, Novom Zélande a Španielsku.

 

Ďalším na zozname je Taiwan. Tamojšie banky už získali povolenie od Finančnej Komisie ponúkať danú službu v krajine.

komentár
  1. Cez internet si jednoducho zriadite ucet napr v KBC Irsko (obciansky, pas, faktura za elektriku a bankovy vypis) a za dva tyzdne mate debitnu kartu. Formulare su v anglictine a karta je denominovana v eurach, v ramci SEPA nie su poplatky. Na Slovensku Apple Pay funguje prakticky vsade – mam cez americku kreditku uz asi dva roky, nevzali mi to raz u nas v bufete a este raz niekde inde uz sa nepamatam, vsade inde bez problemov. Vadilo mi ale ze konvertujem USD na EUR plus poplatky toto mi pripada ako domaca karta. Limit na platbu bez PINu nie je nastavany tak nizko (20) ako pri kartach kedze je to bezpecnejsie takze bezne potraviny ucet v restauracii apod bez problemov. idealne je to s Apple Watch fakt super. Komu sa chce do vybavovania a niecomu nerozumie rad odpoviem:-) Enjoy;-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť