Všeobecné jednoduché otázky na Macbook

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Všeobecné jednoduché otázky na Macbook

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #502054
    ParadajkovýHeňo
    Účastník (Participant)

    Zdravím uvažujem nad kúpou Macbooku Air ale mám pár všeobecných otázok, na ktoré som nenašiel odpovede.

    1) Je možné stiahnuť – nainštalovať a cracknúť software? veľakrát som v minulosti skúšal rôzne programy pre editovanie videa alebo fotografií a je to pohodlné vyskúšať (na dlhšiu dobu) viac programov a z toho si vybrať.

    2) Je možné výjsť s OSX a Windowsom v zariadení, ktoré má len 128GB ? WIn office sa už len tak ľahko nemôžem vzdať kôli práci.

    3) Odozva klávesnice – možno divná otázka ale veľa zvyknem písať a častokrát sa mi stáva, že na mojom Dellku občas akoby vynechalo písmenko na niektoré klávesy občas treba viac pritlačiť keď sú prsty po čase “ľahšie”. Myslím že je to problém viacerých klávesníc (nie len mojich prstov) preto sa pýtam .

    4) Ešte ma zaujímalo ako je to s usb a externými diskami niekde ma znepokojila neviem či pravdivá info že musí podporovať formát usb aby sa dalo vytiahnuť dáta ? neohrabane napísané ale hádam pochopíte.

    Za každý pokus o zodpovedanie otázok vopred Ďakujem.

    #502056
    Avatar photoMartin Knezović
    Účastník (Participant)

    Keď chceš a si z BA tak sa zastav v iStores v Avione :) poradím ti :)

     

    1.) áno dajú sa cracknut ale nie všetky…napríklad taký MS Office sa dá…záleží od programu…

    2.) dá sa to keď tam nemáš hry a blbosti ale iba dokumenty…Air je na prácu :) plus mínus nejaký film mu neuškodí… ale vždy si vies dokúpiť externe HDD a 500gb za 40€ nie je veľa :)

    3.) pisem články na iMacu MacBooku Pro aj Air..odozva je skvelá aj pocit tlacidliel…azda proste klávesnica Butterfly :) dosť dobrá keď máš prstoklad…bude ti pohodlná ;)

    4. MacOS má vlastný typ… Extended Journaled…čítať NTFS budeš vedieť ale zapisovať nie…Sú na to aplikácie tretích strán, ktore ti dôkazu citat aj zapisovať na NTFS…alebo použiješ experimentálnu verziu od Apple cez terminál sudo nano /etc/fstab :)

     

    ked si z BA zastav sa a povedz si užívateľ MacBlogu :)

    #502063
    ParadajkovýHeňo
    Účastník (Participant)

    Vďaka za rýchlu odpoveď pomohlo mi to. Bohužiaľ som z BB tak najskôr navštívim tunajší iStores, snáď budú mať minimálne rovnaké množstvo dobrých rád.

    #502068
    Avatar photoMartin Knezović
    Účastník (Participant)

    Nie je za čo :)

    Navštív, každý APR (Apple Premium Resseler) má znalosti ohľadom tebou dotazovaných informácií. Takže v kľude sa ich spýtaj na všetko čo ťa zaujímá aby si si bol 100% istý, že chceš prejsť na Mac. :)

    Čo sa týka toho sťahovania, na nete nájdeš mnoho stránok, schopných sťahovať cracknuté programy :) avšak na vlastnú zopdovednosť :)

    #502077
    iTuxx
    Moderátor

    a tu sa take opajcnute programy neriesia, lebo je to proti pravidlam fora, cize si to rieste bud sukromne, alebo mimo tohto portalu. Ď.

    #502090
    dfx
    Účastník (Participant)

    1. bez problemov

    2. da, ale s velkymi problemami. Radsej kup s 256GB diskom

    3. klavesnica je vyborna. Macbook Air nema tie butterfield klavesy, ale aj tak sa na nej vyborne pise.

    4. Ak sa pouziva externy disk alebo USB kluc na macOS aj Windows, tak najjednoduchsie je ho naformatovat na ExFAT ( Extended FAT ). Druha moznost je naformatovat ho na NTFS, ale potom treba doinstalovat dalsiu aplikaciu do macOS, aby ho macOS videl a mohol s nim pracovat.

    #502109
    Anonymný
    Neaktívny

    :-)

    #502129
    iTuxx
    Moderátor

    keby to tu nebolo zakazane, tak je to velke plus pre svet Apple, pretoze sa snazi prinasat viac uzivatelov na svoju platformu prave tou najpriamejsou a najjednoduchsou cestou: cez penazenku :-)

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.