Čo sa stane, ak na iPhone 7 zlyhá home button?

S predstavením iPhonu 7 sa Apple zbavil klasického klikacieho home buttonu, nahradilo ho kapacitné tlačidlo citlivé na dotyk. Čo sa však stane, ak aj takéto riešenie zlyhá?

Vibračný motorček, tzv. Taptic Engine, ktorý poskytuje spätnú väzbu, je integrovaný hlboko do systému iOS 10. V praxi to znamená, že ak technológia z akéhokoľvek dôvodu nebude fungovať tak, ako má, telefón vám vypíše hlásenie o potrebe servisu. Zároveň vám však ponúkne dočasné riešenie v podobe virtuálneho tlačidla na obrazovke.

iphone 7 home button chyba

Upozornil na to člen MacRumors fóra, ktorý sa podelil aj o screenshot vyššie. Existencia haptickej odozvy, ktorá simuluje stlačenie tlačidla má však aj ďalšie potenciálne komplikácie. Taptic Engine môže pri zamrznutí systému prestať reagovať, čo prinútilo spoločnosť zmeniť spôsob, akým sa iPhone 7 resetuje. Po novom treba podržať stlačené tlačidlo zamykania a spodné tlačidlo na reguláciu hlasitosti.

[adrotate group=”7″]

 

Či je napokon nepohyblivý home button menej náchylný na poškodenie, ako predošlé riešenie, je zatiaľ otázne – presné štatistiky ukáže až čas. Podľa všetkého tu však samostatné tlačidlo s nami dlho nebude. Už budúci rok by sa ho mal Apple úplne zbaviť. iPhone 8 tak bude zrejme disponovať tlačidlom a Touch ID senzorom integrovaným priamo do displeja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť