Jony Ive: Apple Pencil nemá nahradiť ovládanie iOS prstami

Jony Ive v rozhovore pre Wallpaper vysvetľuje zámer, s ktorým vytvorili Apple Pencil. Tvrdí, že toto zariadenie nikdy nemalo nahradiť využívanie našich prstov v iOS.

Apple mal pri tvorbe Apple Pencil jasnú predstavu o tom, na čo bude nástroj využívaný. Ive v rozhovore vysvetlil, že používanie prstov v rozhraní iOS a využívanie Apple Pencil má spĺňať odlišné ciele a predpokladá, že nástroj nájde uplatnenie u širšej skupiny ľudí, nie len u umelcov.

Ive pre Wallpaper v rozhovore povedal:

Pri tvorbe užívateľského rozhrania bolo dôležité vyvinúť ho tak, aby ste pre ovládanie nepotrebovali ďalší nástroj. Vyvinuli sme užívateľské rozhranie založené na multi-touch využívajúcom prsty. No myslím, že je zrejmé, že pri využívaní prstov človek jednoducho nie je taký obratný ako s perom alebo ceruzkou.

Zistili sme, že existuje skupina ľudí, ktorá by ocenila nástroj umožňujúci maľovať alebo kresliť štýlom, ktorý jednoducho prstami nedosiahnete.

Z rozhovoru je značné, že práve možnosť precíznejšej tvorby viedla Apple k vytvoreniu nástroja Apple Pencil, ktorý simuluje klasickú ceruzku. No jeho príchodom naše prsty ani pri najmenšom nestrácajú na dôležitosti.

09_apple-pencil

14_apple-pencil
Zdroj obrázkov: Wallpaper

 

Celý rozhovor s Jony Ivom v angličtine si môžete prečítať na stránke Wallpaper.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť