Apple Pay dostane vo vybraných krajinách podporu pre American Express

Apple Pay bola síce oficiálne spustená už pred rokom, jej dostupnosť je však stále obmedzená a rozširovanie do ďalších krajín je pomalé. Služba je k dispozícii zatiaľ len v Spojených štátoch a od júla tohto roku aj v Anglicku. Vyzerá to, že v najbližších mesiacoch sa dočkáme podpory aj na ďalších trhoch – aj keď len pre vybraných zákazníkov.

Tim Cook počas včerajšieho ohlásenia finančných výsledkov oznámil, že Apple nadviazal partnerstvo so spoločnosťou American Express a čoskoro tak uvidíme expanziu na “kľúčové globálne trhy”. O aké kľúčové trhy ide? Zákazníci s platobnými kartami American Express v KanadeAustrálii budú môcť bezkontaktné platby iPhonom používať už tento rok, zatiaľ čo obyvatelia Španielska, SingapuruHong Kongu sa dočkajú začiatkom budúceho roka.

Apple Pay bude teda dostupná len pre používateľov American Express. Kedy sa v týchto krajinách k podpore pridajú aj ostatné banky a platobné karty, je zatiaľ otázne. Rovnako je otázna aj dostupnosť služby v ostatných európskych krajinách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť