Do iTunes pribudla možnosť platiť pomocou faktúry operátora

iTunes Store dostáva po prvý krát od svojho vzniku v roku 2003 možnosť za obsah platiť aj inak, ako platobnou kartou, alebo darčekovou poukážkou. Zákazníci nemeckého O2 už majú totiž možnosť namiesto čísla kreditnej, či debetnej karty zadať v iTunes svoje telefónne číslo a za nákupy aplikácií, hudby, filmov, či kníh zaplatiť prostredníctvom mesačnej faktúry operátora.

Služba funguje na všetok iTunes obsah, vrátane predplatného Apple Music a iCloud úložiska, a využiť ju dokonca môžu aj zákazníci bez paušálov. Stačí si preferovaným spôsobom dobiť kredit a nakúpený obsah sa z neho následne automaticky odráta.

o2-itunes

Materská spoločnosť O2, Telefónica, potvrdila, že spolupracuje s Applom a služba je momentálne dostupná v testovacej fáze pre vybraných používateľov. Začiatkom budúceho mesiaca však bude k dispozícii pre všetkých nemeckých zákazníkov O2.

Server TechCrunch tvrdí, že Apple plánuje službu v dohľadnej rozšíriť aj do ostatných krajín. Kľúčová by pritom mohla byť hlavne v rozvojových krajinách, kde používanie platobných kariet, či dokonca bankových účtov nie je tak rozšírené, ako u nás.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.