V Apple vyvíjajú crossover medzi Mac mini a Mac Pro

Zariadenie s pracovným pomenovaním Mac Studio má kombinovať oba spomínané už existujúce počítače od Apple.

O vývoji hybridu informoval portál 9to5Mac s odvolaním na nemenovanný zdroj, ktorý má informácie o plánoch značky. Podľa reportu má ísť o zariadenie, ktoré bude primárne vychádzať z kompaktného Mac mini, no s výrazne výkonnejšou výbavou. Novinka je vyvíjaná v dvoch variantoch. Jedna má disponovať čipom M1 Max, ktorý Apple uviedol minulý rok v MacBookoch Pro. Model číslo dva ponúkne ešte výkonnejší Apple Silicon procesor.

O kompaktnejšom variante Mac Pro sme tu už informácie mali. Vtedy sa skloňoval model o polovicu menší ako súčasný výkonný desktop. Je teda možné, že Mac Studio bude práve touto novinkou. Podľa Marka Gurmana má menší Mac Pro dostať 40 jadier CPU a 128 jadier GPU.

Nový model má interné označenie J375 a zameraný má byť na profesionálov, podobne ako takisto vyvíjaný Apple Studio Display s rozlíšením 7K.

Mac Studio by mohol mať premiéru v rámci konferencie WWDC alebo na jeseň, presný dátum však zatiaľ nepoznáme.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.