Spotify prestal vyrábať svoje zariadenie do áut

Hudobná platforma ukončila produkciu iba necelý polrok od predstavenia novinky Car Thing.

Produkt orientovaný na využitie vo vozidle bol zároveň prvým hardvérom, ktorý vznikol pod hlavičkou tejto spoločnosti. Jeho vývoj vyšiel Spotify na 31 miliónov eur. Medzi dôvody na zastavenie výroby patrili problémy v dodávateľskom reťazci aj nízky dopyt.

Spoločnosť zároveň uviedla, že aj napriek neúspechu bol pre ňu projekt prínosom a ostávajú zameraní na automobil ako dôležitý priestor pre počúvanie audia.

Car Thing, predstavené v apríli 2021 sa v USA predávalo za 89,99$. Šlo o zariadenie, ktoré sa pripevňovalo na palubnú dosku auta a slúžilo na prehrávanie hudby a podcastov. Spotify produktom cielil primárne na majiteľov vozidiel, ktoré nepodporujú infotainment systémy či Apple CarPlay.

zdroj: Spotify

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.