Ponechá Apple starší iPhone SE v ponuke aj po predstavení novšej generácie?

Značka možno upraví cenovku existujúcich modelov tohto smartfónu.

Aktualizácie populárneho iPhonu SE by sme sa mohli dočkať už o pár dní. (Zatiaľ) oficiálne nepotvrdený dátum 8. marec by mohol byť dňom, kedy Apple zaháji prvý zo série tohtoročných eventov. A práve v rámci jarnej prezentácie noviniek z Cupertina by sa mohol na pódiu objaviť aj nový iPhone SE. Jeho cena sa má podľa odhadov pohybovať okolo 400 dolárov a podľa očakávaní nahradí súčasnú generáciu zariadenia.

Podľa Marka GurmanaBloombergu, ktorý je o plánoch Apple obvykle dobre informovaný, možno značka ponechá model predstavený pred dvomi rokmi stále v ponuke. Zmeniť by sa mala jeho cena na približne 199 dolárov. Bolo by to vôbec prvýkrát v histórii Apple, kedy by mal v ponuke smartfón za menej ako dve stovky. Cenovo najdostupnejším je práve iPhone SE z roku 2020 a jeho cena je aktuálne 399 dolárov.

Podľa Gurmana by výrazné zníženie ceny mohlo byť celkom nákladným krokom, avšak vyvážiť by ho mohol zisk z ďalších služieb a produktov na nových veľkých trhoch.

Apple síce nikdy nevstupoval do segmentu low-end smartfónov, no má vo zvyku ponechávať v ponuke svoje staršie modely a upravovať ich cenu po príchode nového zariadenia.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.