Nový iPhone možno dostané nový typ tlačidiel

iPhone 15 Pro by podľa nových informácií mohol prísť so statickým ovládaním.

Po vzore sedmičky

Zmena sa má týkať budúcoročných modelov iPhonu s prívlastkom Pro a Pro Max. Tlačidlá na týchto zariadeniach by podľa Ming-Chi Kua, ktorý patrí k spoľahlivým zdrojom informácií ohľadom Apple, mali byť nepohyblivé. Možno si ešte spomeniete na iPhone 7, ktorý stláčateľné tlačidlo Home nahradil pevným variantom.

High-end modely pre rok 2023 budú však podľa analytika jediné v lineupe, ktoré zmenou prejdú. Základné modely smartfónu ostanú pri doterajšom prevedení ovládacích prvkov.

Nový štandard

Podobne ako v prípade tlačidla Home by aj ovládanie hlasitosti a tlačidlo Power mali využívať vibrácie Taptic Engine. Tie pri dotyku simulujú kliknutie. Počet týchto enginov by teda v nových zariadeniach stúpol z jedného na tri, čo by bolo dobrou správou pre dodávateľov týchto komponentov.

Budúcoročný model je zároveň prvým iPhonom, pri ktorom sa predpokladá prechod na USB-C. Súčasné iPhony disponujú portom Lightning, Apple však tento týždeň potvrdil, že bude rešpektov nové regulácie EÚ, ktoré chcú v osobnej elektronike štandardizovať práve USB-C.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť