iPhone 6 Plus patrí medzi vintage

Aktualizácia známeho zoznamu starších produktov Apple zaradila smartfón medzi sortiment, ktorý sa už viac ako päť rokov nepredáva.

iPhone 6 Plus bol odhalený na jeseň 2014 spolu so základným modelom iPhone 6. O dva roky neskôr boli tieto smartfóny nahradené iPhonmi 7 a 7 Plus. Menší iPhone 6 zatiaľ nálepku “vintage” nedostal, pretože oproti iPhonu 6 Plus bol v predaji o niečo dlhšie.

Šestkové iPhony boli vôbec prvé s podporou Apple Pay a zaujímavosťou je aj fakt, že práve v roku 2014 Apple prvýkrát predstavil hneď dve veľkosti iPhonu a odvtedy od tohto zvyku neupustil.

Zoznam vintage produktov zahŕňa Apple hardvér, ktorý sa nepredáva dlhšie ako päť rokov a menej ako sedem rokov. Opravy a náhradné diely Apple poskytuje po dobu siedmych rokov v súlade so zákonom, no všetko záleží od dostupnosti konkrétnych súčiastok.

Po softvérovej stránke prestala značka modely iPhone 6 a iPhone 6 Plus podporovať v roku 2019 po vydaní iOS 13.

Mali ste alebo máte iPhone 6?

zdroj: MacRumors

komentáre
  1. Mám iphone 6 s iOS 12.5.5 a mnoho aplikácií vyžaduje iOS 13 alebo novšie, napríklad ani taký google chrome, photos, keep, drive už si nenainštalujem.

    2
    0
    1. ak ich už máš v knižnici v app store, malo by to dať na výber stiahnúť poslednú kompatibilnú verziu, ale ak ich nemáš, musíš si ich stiahnúť na novšom zariadení a potom z knižnice dať nainštalovať na staršom a malo by to ísť ako popisujem, je to škoda, že to takto funguje

      2
      0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.