iPadOS 16 sa odkladá – update dorazí až po novom iOS

Apple podľa informácií Bloombergu rozdelí vydanie oboch aktualizácií na dva termíny.

Ako prvý by mal v septembri vyjsť iOS 16. Obvyklý termín však nestíha operačný systém určený pre iPady. Apple potrebuje na doladenie updatu viac času. Problém sa týka primárne Stage Manageru. iPadOS 16 by tak mal vyjsť niekedy v októbri.

Systém je aktuálne vonku vo forme štvrtej testovacej verzie. V procese testovania developermi aj používateľmi z radov verejnosti zožal nový OS kritiku pre chyby aj mätúce rozhranie či nedostatok kompatibility pre väčšinu iPadov. Posunutie termínu o mesiac neskôr má teda Apple umožniť zamerať sa na riešenie problémov a využiť tak spätnú väzbu od testerov.

Prospieť by to mohlo aj iOS 16, pre ktorý pri odložení iPadOS 16 bude viac kapacít. Neskorší termín pre iPadOS znamená, že by mohol vyjsť v rovnakom období ako macOS Ventura. Apple zároveň chystá aj nový iPad Pro poháňaný čipom M2. Je možné, že softvér a hardvér z rovnakého segmentu sa stretnú na jednom pódiu?

Spomínaný Stage Manager, s ktorým sa vývojári trápia, má podľa Apple priniesť vyšší level multitaskingu, ktorý opäť o niečo viac priblíži iPad k počítačom. Funkcia je však aktuálne v bete dostupná iba pre iPady s čipom M1.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.