Apple svoj prvý obchod v Indii ani tento rok neotvorí

Otvorenie prvej kamennej predajne v krajine sa (opäť) odkladá.

Pobočka, ktorú mal Apple v pláne otvoriť ešte minulý rok, tak ostane zatvorená aj v roku 2022. Vlani bola dôvodom pandémia. Teraz sa však Apple rozhodol presunúť dátum slávnostného otvorenia na obdobie od januára do marca 2023. Priestor v Mumbaii má ponúknuť vyše 2000 metrov štvorcových a takisto aj pôsobivý dizajn, keďže ide o prvý Apple Store v krajine.

Druhý, menší by mal vzniknúť v Naí Dillí, s rozlohou “iba” do 930 metrov štvorcových. Okrem dvojice pobočiek Apple už teraz preskúmava ďalšie možné lokality v obchodných centrách a high-end nákupných zónach po celej krajine.

Kamenným obchodom Apple v roku 2020 predchádzalo spustenie online obchodu, ktorý zákazníkom z Indie ponúkal možnosť nakúpiť priamo u Apple. Značka, či presnejšie jej výkonní riaditelia, už opakovane zdôrazňovali význam tamojšieho trhu. Za zmienku stojí aj fakt, že v Indii sa začiatkom roka rozbehla výroba iPhonu 13.

 

zdroj: Economic Times

cover: Unsplash / Naveed Ahmed

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.