128 alebo 256GB? V otázke základného úložiska iPhonu Pro sa analytici nezhodujú

Minulý týždeň spoločnosť TrendForce oznámila, že high-end modely tohtoročného iPhonu ponúknu viac priestoru už v základe. Iný názor má Jeff Pu.

Analytik verí, že najlacnejší variant iPhonu 14 Pro ponúkne tradičných 128GB ako je to v prípade súčasnej generácie. Pôvodne aj on síce uvádzal 256GB ako základ, neskôr však do tabuľku pre základný model iPhonu 14 Pro pridal verziu so 128GB úložiskom Aktuálne je teda presvedčený, že iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max ponúknu 128GB, 256GB, 512GB a 1TB úložiská.

Avizované údajne navýšenie základnej kapacity sa objavilo po správach o plánovanom raste cien pre high-end iPhony. Odhadovaný rast sa pohybuje na úrovni 10%. iPhone 14 Pro by tak mohol v prípade základnej konfigurácie vyjsť na 1099 dolárov a iPhone 14 Pro Max by dostal novú cenovku 1199 dolárov.

Možných dôvodov na rast cien iPhonov s označením Pro je viacero. Patrí medzi ne inflácia, problémy vo výrobnom reťazci a v neposlednom rade aj nové funkcie, ktoré zariadenia ponúknu. Medzi nimi má byť výkonnejší čip A16, 48MP objektív či možnosť nakrúcať 8K video.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.