Odomykanie auta pomocou iPhonu vo vrecku sa blíži

The Car Connectivity Consortium aktuálne finalizuje prípravu Digital Key 3.0 s podporou pre ultra širokopásmové pripojenie a Bluetooth LE. Funkcionalita bude následne dostupná pre členov, medzi ktorých patrí aj Apple.

Kalifornské jablko pred dvomi rokmi predstavilo novú funkciu, ktorá umožňovala majiteľom vybraných vozidiel odomykať priložením iPhonu či Apple watch k šoférovým dverám. Technológia využívala Digital Key 2.0 s NFC (Near Field Communication) rozhraním.

Nová verzia Digital Key umožní ešte jednoduchšiu interakciu s automobilom, bez potreby vyberať smartfón z vrecka či tašky. Nová verzia Apple CarKey bude využívať ultra širokopásmové spojenie pomocou čipu U1, ktorým disponujú modely iPhonu 11 a 12.

Digital Key 3.0 takisto posilnil aspekt bezpečnosti. Presná lokalizácia pomocou ultra širokopásmového spojenia má zabrániť rušeniu pomocou rádiového signálu. Nový digitálny kľúč bude disponovať aj NFC podporou, vďaka čomu bude možné vozidlo pomocou iPhonu odomknúť až do piatich hodín po tom, čo sa zariadenie vybije.

Digitálne kľúče od vozidla budú podobne ako v prípade platobných kariet či lístkov uložené v apke Wallet. Funkcia bude dostupná pre zariadenia s iOS 13.6 či watchOS 6.2.8 či novšími.

V súčasnosti je táto možnosť odomykania dostupná pre vybrané modely značky BMW vyrobené od júla 2020. Podľa nových informácií by však rovnakú funkcionalitu mal neskôr v priebehu tohto roka ponúknuť aj Hyundai. Bavorská automobilka zároveň uviedla, že prvý model s podporou Digital Key 3.0 predstaví v závere roku.

zdroj: Business Wire

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.