Apple zvažuje Apple Watch pre extrémne športy

Odolnejší model smart hodiniek možno uvidíme ešte tento rok.

Apple podľa nového reportu od Bloombergu zvažuje produkciu Apple Watch s vyššou odolnosťou, ktoré by boli užitočné najmä v náročných podmienkach.

Novinka by našla uplatnenie medzi športovcami, turistami a ďalšími skupinami ľudí, ktorí žijú aktívne a môžu používať zariadenie v prostredí, kde by klasické Apple Watch nemuseli stačiť.

V prípade kalifornského jablka pritom nejde podľa Bloombergu o prvýkrát, čo je na stole podobná myšlienka. Apple sa s ňou údajne pohrával už v roku 2015 pred odhalením pôvodných Apple Watch.

Súčasná generácia produktu ponúka vodeodolnosť do 50 metrov. Mark Gurman, ktorý pre Bloomberg report pripravil, však verí, že nový “extrémny” model by mohol vďaka pogumovanému povrchu ponúknuť vyššiu odolnosť aj v náročných podmienkach.

Celý projekt sa nachádza vo fáze, kedy je ťažké odhadnúť, či sa nakoniec týchto Apple Watch dočkáme. Značka zvykne novú generáciu predstavovať na jeseň a k nadchádzajúcej Series 7 toho zatiaľ veľa nevieme.

Podľa zdrojov ETNews by mohli disponovať meraním cukru v krvi pomocou neinvazívneho optického senzoru či tlačidlami s haptickou odozvou, ktoré by sa nestláčali ale ovládali dotykom.

zdroj: Bloomberg, ETNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.