Apple v minulom roku predal viac Macov, no za veľkými PC značkami zaostáva

Nový prieskum od Canalys porovnáva kalifornskú značku s konkurenciou. Ako Apple dopadol v rebríčku?

Cupertino za minulý rok predalo takmer 23 miliónov Macov, čo je medziročný nárast o 16%. Najsilnejším štvrťrokom bol práve záver roka so silným dopytom v čase Vianoc. Trh v tomto období oproti roku 2019 narástol o štvrtinu a dosiahol rekordných 90,3 miliónov kusov. Celkovo sa za rok 2020 predalo 297 miliónov zariadení.

Rok 2020 je od roku 2010 prvým, počas ktorého predaje počítačov rástli celoročne. Najväčší podiel na tom mali notebooky a mobilné pracovné stanice, ktoré stúpli o 44% (235 miliónov kusov). Stolné počítače naopak klesli o pätinu a dosiahli necelých 62 miliónov kusov.

Celkové poradie najväčších značiek vyzerá nasledovne:

Apple tak skončil štvrtý, za Dellom, HP a kráľom rebríčka, Lenovo, ktoré predalo vyše 72 000 zariadení.

zdroj: Canalys

komentár
  1. Lenovo, HP, Dell delaji ta cisla na korporatu. Jinymi slovy nekdo to nafasuje a dela na tom. Mac si z velke casti kupuji lide hlavne soukromme, protoze ho sami chteji.

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.