Apple predstavil nové iPady

Cenovo najdostupnejší model dostal procesor A13, vylepšenú prednú kameru aj ďalšie novinky.

iPad 9. generácie

iPad vo svojom najnovšom vydaní prináša Ultra Wide prednú kameru s 12MP objektívom a podporou funkcie Center Stage. Novinka dostala True-Tone displej s uhlopriečkou 10,2 palca či procesor A13 Bionic, ktorý je podľa Apple 3-násobne rýchlejší ako najpredávanejší Chromebook či 6-násobne rýchlejší ako najpredávanejšie tablety Android.

Pokiaľ ide o príslušenstvo nový iPad bude podporovať klávesnice či Apple Pencil prvej generácie, ako tomu bolo aj v minulosti. Zariadenie začína na cene 329 dolárov v základnej 64GB konfigurácii.

iPad mini

Novinkou je aj najmenší z portfólia iPadov – model s prívlastkom mini. Zariadenie prešlo vonkajším redizajnom, ktorý sa inšpiruje pri iPade Pro či novom iPade Air. Tablet disponuje uhlopriečkou 8,3 palca a displejom Liquid Retina. Najnovšia generácia ponúkne o 80% viac grafického výkonu a 2-násobne rýchlejšie strojové učenie. USB-C port zase ponúkne 10-násobne rýchlejší prenos dát či možnosť pripojenia k fotoaparátom. Pre odomykanie a autentifikáciu disponuje Touch ID senzorom v Power tlačidle. Predná i zadná kamera ponúknu 12MP, v prípade prednej kamery – podobne ako pri základnom iPade pôjde o Ultra Wide kameru.

iPad mini prináša nové stereo reproduktory a samozrejme podporu Apple Pencil 2. generácie.

Zariadenie bude dostupné vo verziách Wi-Fi aj Cellular od 499 dolárov. V prípade Cellular modelov ponúkne 5G rozhranie.

Objednávky nových iPadov štartujú už dnes.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?