Apple plánuje v zariadeniach väčšie batérie – vďaka tenším čipom

Budúce generácie iPhonov, iPadov aj MacBookov majú dostať viac priestoru na batériu.

Informoval o tom v novom reporte portál DigiTimes. Podľa neho chce Apple prejsť na tzv. IPD technológiu pre nové čipy. Výsledkom majú byť komponenty, ktoré budú jednak menšie, no zároveň ponúknu viac výkonu. Vďaka ušetrenému miestu tak bude možné do zariadení vkladať batérie väčších rozmerov s väčšou kapacitou.

V správe sa síce spomína potenciál riešenia pre viacero produktov Apple, avšak presnejší dátum, kedy by sa mali menšie čipy objaviť, neuvádza. Apple však podľa neho už schválila u svojho dvorného dodávateľa, spoločnosti TSMC, proces na masovú výrobu pre iPhony a iPady.

Väčšie batérie by mali ponúknuť už aj tohtoročné modely iPhonu. Vyplýva to z uniknutých parametrov a takisto aj nákresov, ktoré priniesol portál MacRumors. Podľa nich ma byť iPhone 13 o niečo hrubší, čo takisto vytvára podmienky pre väčšiu batériu. Tá sa používateľom skutočne zíde, s ohľadom na novú technológiu displeja, ktorá bude na spotrebu energie náročnejšia.

zdroj: DigiTimes

cover: Unsplash / Tyler Lastovich

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.