ADATA predstaví SD Express do druhého štvrťroku 2021

Nová generácia kariet sľubuje dosahuje zrýchlenie čítania aj zápisu a poteší kompatibilitou so staršími štandardmi.

300 % zrýchlenie vďaka PCIe a NVMe

S rastúcimi nárokmi na kvalitu a množstvo obsahu sa zvyšujú aj nároky na väčšiu kapacitu a vyššiu rýchlosť pamäťových médií. Preto združenie SD Association (SDA) vydalo štandard SD7.0, ktorý do SD kariet prináša rozhranie PCIe a NVMe, čo výrazne zrýchli čítanie aj zápis. Tieto nové SD karty budú známe pod názvom SD Express. Spoločnosť ADATA uvedie novú pamäťovú kartu SD Express na trh do druhého štvrťroku 2021.

V minulosti bola rýchlosť SD karty obmedzená rozhraním UHS-II s maximálnou rýchlosťou zbernice 312 MB/s, čo ďaleko zaostáva za SSD diskami a obmedzuje ich použiteľnosť pre niektoré úlohy. Aby bolo možné využiť úplný potenciál SD kariet, vydalo SDA špecifikáciu SD7.0, ktorá okrem iných vylepšení zahŕňa použitie ďalších pinov, aby bolo možné využiť rozhranie PCIe a NVMe a prináša rýchlosti až 1000 MB/s. Vďaka tomu sa SD Express karty dostanú na úroveň externých SSD. Využitie PCIe Gen3x1 zaistí rýchlosť čítania/zápisu až 825/410 MB/s.

Bezproblémový update

Pretože používatelia v súčasnosti vo veľkom využívajú SD karty, bude pre väčšinu z nich prechod na karty SD Express bezproblémový. Nielenže sú karty SD Express rovnako veľké ako staršie SD karty, ale sú tiež spätne kompatibilné s UHS-I, aby ich bolo možné naďalej používať vo fotoaparátoch a ďalších zariadeniach. Vďaka doplneniu SD7.0 teraz užívatelia môžu kopírovať svoj obsah vo vysokom rozlíšení do PC omnoho rýchlejšie, takže získavajú životaschopnú alternatívu k objemnejším externým SSD diskom.

ADATA plánuje uviesť novú kartu SD Express na trh do druhého štvrťroku 2021. 

zdroj: ADATA

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.