Zásoby nových iPhonov sa začínajú míňať

Predajcovia z viacerých Apple Stores aj operátori v USA hlásia nedostatok kusov iPhonu 11. Ide o dôsledok koronavírusu a  obmedzení, ktoré s ním súvisia.

Najvýraznejšie to začínajú pociťovať prevádzky v New Yorku. Podľa New York Post, ktorý o celom probléme informoval, však nie je známe, kedy by sa veci mohli zlepšiť. Dodávatelia komponentov fungujú v obmedzenom režime a vírus ovplyvňuje aj transport z Číny do Spojených štátov.

V niektorých Apple Stores je obľúbený model iPhone 11 Pro vypredaný už niekoľko týždňov. Podobne sú na tom aj dodávky nových produktov pre pobočky operátorov – často neobsahujú žiadne iPhony, iba smartfóny iných značiek.

Predajcovia navyše prišli so zaujímavou hypotézou. Tá hovorí, že v rámci opatrení proti výpadkom v dodávkach, operátori držia určitý objem iPhonov na sklade, aby mohli naďalej ponúkať online nákup na úkor dostupnosti na kamennej prevádzke.

zdroj: New York Post

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.