Sygic je prvou navigáciou plne prispôsobenou elektromobilite

Nový režim EV Mode je zameraný práve na elektrické vozidlá a umožňuje plánovanie trasy s nabíjacími bodmi, možnosťou úhrady priamo v apke a ďalšími benefitmi.

Všetko v jednej apke

Sygic sa tak stáva prvým výrobcom navigácií pre smartfóny, ktorý ponúka integrované nabíjacie služby pre elektromobily. Nový Electric Vehicle Mode, skrátene EV Mode, si môžu používatelia bezplatne aktivovať priamo v navigácii.

Aplikácia umožňuje vybrať si z databázy model elektrického či hybridného auta, ktorý vlastníte. Ku každému modelu sú dostupné parametre ako prednastavená kapacita batérie, priemerná spotrebatyp konektoru.

Tieto informácie je možné upraviť podľa veku auta, prípadne na základe osobnej skúsenosti. Výrazným benefitom nového riešenia je, že vďaka integrácii priamo v apke, nie je potrebné inštalovať ďalší softvér od poskytovateľov nabíjacích služieb. Vystačíte si s jedinou, tou od Sygicu.

„Našim cieľom bolo vytvoriť riešenie, ktoré umožní každému vodičovi bezproblémové a jednoduché nabíjanie. Iba aktivujú EV Mode a my za nich urobíme všetko plánovanie,“

Petr Füzék, šéf oddelenia elektromobility v Sygicu

Ako to funguje

Vodiči si pridajú nabíjací bod ako zastávku na trase, skontrolujú si cez aplikáciu, či je tam voľné miesto, vyberú si spôsob platenia a môžu nabíjať. Kým sa vozidlo nabije, môžete si baterky dobiť aj vy – napríklad kávou – a po dosiahnutí plnej kapacity batérie vám príde notifikácia. Následne môžete za nabitie zaplatiť.

Sygic nedávno oznámil aj uzavretie partnerstva s Plugsurfingom, najväčším poskytovateľom nabíjacích staních pre elektromobily. Spoločnosť prevádzkuje viac ako 150 000 bodov v 38 krajinách Európy.

Elektrická budúcnosť

Nový EV režim je súčasťou dlhodobej stratégie Sygicu. Jej cieľom je stať sa lídrom v oblasti elektromobility. Spoločnosť verí, že práve elektromobilita získa v budúcnosti ešte viac na význame a atraktívnosti. Zároveň môže podľa Füzéka aj súčasná kríza prispieť k vyššiemu dopytu po ekologickej a udržateľnej budúcnosti, ktorej súčasťou sú aj elektromobily.

Preto aj v budúcnosti plánuje pridať do navigácie viac funkcií zameraných špeciálne na elektrické autá. Vďaka nim by mohla navigácia slúžiť ako univerzálny asistent. Ten by vďaka analýze jazdného štýlu, poveternostných podmienok, dopravy a ďalších dôležitých faktorov umožnil poznať presný dojazd elektromobilu pri plánovaní dlhších trás.

Aj takéto benefity uľahčia prechod z auta so spaľovacím motorom na elektrické a môžu pozitívne ovplyvniť aj to, pre aký typ vozidla sa v budúcnosti ľudia rozhodnú.

zdroj: Sygic

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.