Prvý Mac s ARM architektúrou už budúci rok – s 12-jadrovým procesorom

Najnovšie reporty potvrdzujú predpovede analytika Ming-Chi Kuoa, ktorý dávnejšie spomínal rok 2021 ako termín predstavenia.

Tucet jadier a ďalej

Podľa Bloombergu má Apple aktuálne vo vývoji hneď tri procesory pre Mac, ktoré vychádzajú z A14 – čipsetu očakávanom v novom iPhone na jeseň. Jeden z nich má byť podľa dostupných informácií výkonom výrazne vpredu. Produkciu procesorov bude mať podobne ako pri A14 čipe na starosti TSMC.

Prvá generácia custom Apple procesorov bude disponovať dvanástimi jadrami – z nich osem bude vysokovýkonných a minimálne štvorica bude orientovaná na úsporu energie.

Na dvanástke sa však údajne v Cupertine zastaviť neplánujú a už teraz hľadajú možnosti pre výrobu procesorov na Mac s vyšším počtom jadier.

Zatiaľ nie je isté, či bude prvým Macom s ARM čipom notebook alebo desktop. Indície hovoria skôr v prospech MacBooku, no Ming-Chi Kuo verí aj v príchod miniimálne jedného stolného počítača od Apple. Takisto budúci rok.

foto: Dmitry Chernyshov

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.